vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneAmbasador: Ucraina nu are altă opțiune decât să devină "al doilea Israel"!...

Ambasador: Ucraina nu are altă opțiune decât să devină „al doilea Israel”! Cele 3 aspecte pe care trebuie să le aibă în vedere Kievul

Ambasadorul Israelului la Kiev, Michael Brodsky, consideră că Ucraina poate folosi experiența israeliană în a construi un stat, scoțând în relief totodată necesitatea ca ucrainenii să se bazeze pe propriile forțe, să prezerve democrația și să consolideze legăturile cu Diaspora.

„Pur și simplu nu veți avea altă opțiune pentru ca Ucraina să continue să existe ca stat puternic independent, în afară de a deveni, într-un anumit sens, Israel”, a spus acesta pentru Interfax.

Potrivit acestuia, sunt trei aspecte pe care Ucraina trebuie să le aibă în vedere.

„Primul este să te bazezi doar pe sine. Acest lucru vine cu timpul și sunt sigur că Ucraina va învăța din acest război… Cu siguranță, avem parteneriate cu multe țări, avem relații strategice cu Statele Unite, acesta este un atu foarte important, dar în sens militar, Israelul se bazează numai pe sine… Are propria sa tehnologie militară, o exportă activ în întreaga lume. Se pornește de la faptul că într-un moment de pericol nu se poate conta pe ajutorul nimănui”, a zis acesta.

„Al doilea aspect este păstrarea democrației și a libertății de exprimare cu orice preț. Aceasta este lecția pe care Israelul a învățat-o în 74 de ani de existență, deoarece aceasta este forța statului, care stă în diferite opinii, în posibilitatea exprimării opiniilor, respectiv de a conduce discuții. Asta în ciuda războaielor, în ciuda unor evenimente atât de traumatizante precum asasinarea premierului, de exemplu (este vorba despre fostul premier israelian Iţhak Rabin – n.red.). În asemenea împrejurări, există pericolul de a aluneca în autoritarism, de a fi sugrumată libertatea de exprimare. Israelul nu a urmat această cale și a procedat corect. În cele din urmă, acest lucru (alunecarea spre autoritarism – n.red.) ar slăbi societatea și statul”, a mai precizat Brodsky.

Al treilea aspect, a spus diplomatul, este reprezentat de „tot ceea ce privește legătura cu Diaspora”.

„Diaspora ucraineană este în creștere. Pe de o parte, acestea sunt pierderi pentru stat. Cred că o parte dintre oameni nu se vor întoarce în Ucraina. Puteți privi acest lucru ca pe o pierdere sau îl puteți privi ca pe un bun al statului cu care trebuie să lucrați. Și care până la urmă poate susține țara în vremuri grele și nu numai. Asta a avut Israel de la bun început. Cred că Ucraina trebuie să lucreze mai activ cu Diaspora ucraineană din diferite regiuni ale lumii și să se bazeze pe sprijinul lor”, a conchis Brodsky. (sursa: AICI)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare