Au trecut mai bine de patru ani de când Tel Drum, societatea controlată de Liviu Dragnea pe vremea când gestiona resursele județului Teleorman din clădirea Consiliului Județean, se află în insolvență. O parte dintre acționarii companiei nici măcar n-au pus vreodată piciorul în sediul firmei din Alexandria și, cu toate acestea, potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvență, au de încasat milioane de lei din dividende. Unul dintre ei este celebrul „Șobo”, adică Liviu Lucian Dobrescu, fost coleg al lui Dragnea în studenție în trupa EGO, care își desfășoară fără probleme și nederanjat activitatea de afacerist la Brăila.
De altfel, Tel Drum e în plin proces de dezmembrare, bucăți valoroase ale companiei, active și pasive, ajungând la fiul lui Dragnea, Ștefan Valentin, și la prieteni apropiați ai fostului baron local. Însă, interesant e de văzut în Buletinul Procedurilor de Insolvență, consultat de INVESTIGATORIA, care sunt banii pe care foștii parteneri ai lui Dragnea îi cer de la compania care monopolizase la un moment dat domeniul construcțiilor de drumuri în aproape toată țara.
Cea mai mare sumă e pretinsă de la Tel Drum de fostul coleg de trupă din facultate al lui Dragnea, Liviu Lucian Dobrescu, un personaj despre care în Teleorman s-a vorbit mult, însă pe care puțini l-au cunoscut personal. Numele lui apare preponderent în acte, figurând în Registrul Comerţului că fi intrat în afacerea Tel Drum cu un aport la capital de 1.051.000 lei pentru care i-au revenit 420.400 de acţiuni, reprezentând 43,999% din companie. În fapt, Dobrescu n-a mai călcat în Teleorman cu mult înainte ca Dragnea să devină un politician cunoscut în întreaga țară.
Cu toate că, potrivit unui angajat al Tel Drum care a preferat să-i fie păstrat anonimatul, acesta n-a călcat niciodată în sediul firmei din Alexandria, Dobrescu cere în cadrul insolvenței Tel Drum suma de 5,824,377.78.
În prezent, Dobrescu deține o companie de IT în Brăila, dar nu a renunțat la ambiția de a fi acționar într-o companie de construcții, care să nu se afle în insolvență și care să deruleze lucrări cu statului. Astfel s-a înființat TEAM STAR SUD. Pe data de 17 februarie 2021, din Adunarea Generală a Asociaților Societății figurau următoarele nume: Costel Cule, Liviu-Lucian Dobrescu, Marilena Panaitov și Nicoleta Dan. Dobrescu deține 57 de părți sociale din compania TEAM STAR SUD 2019, adică 19% din capitalul social total al firmei.
Compania TEAM STAR SUD dă semne că ar fi continuatoarea Tel Drum, obținând contracte cu statul pe bandă rulantă. Cel mai recent și mai profitabil contract este cel legat de execuția lucrărilor pentru realizarea obiectivului de investiții ,,Reducerea emisiilor de carbon în Municipiul Alexandria, prin adoptarea unui transport public ecologic – Obiectul 3 – Modernizare zonă pietonală strada Libertății”, proiect în valoare de 16.216.467,35 lei (fara TVA).
Împreună cu alte firme, a câștigat un contract de modernizare a drumurilor din stațiunea Saturn, ale cărui lucrări, în valoare totală de 19.436.416,63 lei, fără TVA, au fost încredințate în urma unei proceduri simplificate de achiziție inițiate pe 17 septembrie 2019. Contractul de 4,5 milioane de euro a fost câștigat de asocierea de firme alcătuit din SCDA Infrastructură SRL București (lider, reprezentată de Alin Niculae Ștefan), Sogard SRL Giurgiu (reprezentată de Dragoș Alexandru Bălan), Team Star Sud 2019 SRL Nanov-Teleorman (reprezentată de Alexandru Lucian Stoica) și Baumann Activ SRL București (reprezentată de Cristian Claudiu Anton).
Tot în anul 2019, compania a semnat un contract de peste 3,2 milioane de euro cu primăria teleormăneană Ciuperceni și unul de 2,8 milioane de euro cu Consiliul Județean Teleorman pentru reabilitarea a 8 kilometri pe segmentul cuprins între localitățile Orbeasca şi Călineşti.
În anul 2020, TEAM STAR SUD 2019 câștiga un proiect de la Consiliul Județean Teleorman. Este vorba despre lucrări de modernizare ale drumului Orbeasca- Călinești, lucrări în valoare de 17,6 milioane lei.
Tot în 2020 și tot din Teleorman, în conturile companiei intră 10.727.611 lei, bani destinați proiectului de modernizare, consolidare și extindere a Cinematografului „Modern” din Municipiul Roșiorii de Vede.
Interesant e că și un alt acționar din compania TEAM STAR SUD, Marilena Panaitov are, potrivit Buletinului Procedurilor de Insovență, de încasat de la Tel Drum suma de 44,808.64 lei. Marilena Panaitov a fost directorul economic al Tel Drum și unul dintre acționarii cu vechime ai companiei. Este considerată mintea matematică a firmei care scurta kilometri din pix și unul dintre oamenii de încredere ai lui Liviu Dragnea. În cadrul TEAM STAR SUD 2019, Panaitov deține 10% din capitalul social total al firmei și 30 de părți sociale cu valoare nominală de 10 lei.
Petre Pitiș este unul dintre acționarii Tel Drum care n-a avut prea mare noroc și a ajuns să fie personaj principal în dosar. După cum știm, Pitiș și Mircea Vișan au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție pentru folosirea de documente false, având ca rezultat obținerea ilegală de fonduri europene în cazul achiziționării unei stații de asfaltare. Acesta, însă, are de încasat dividende din Tel Drum în valoare de 3,639,000.61 lei.
Neda Florea și Costache Mirela au și de încasat sume din dividende, mai mai mici, adică 44,808.64 lei fiecare.
Valoarea totală a creanțelor Tel Drum se ridică în prezent la peste 91 milioane lei. Potrivit raportul de activitate al administratorului judiciar
privind descrierea modului de îndeplinire a atribuțiilor pentru societatea debitoare Tel Drum SA, până la începutul acestui an, compania a încasat suma de 2,466,152.49 lei și a plătit materii prime, utilități, salarii, amenzi și cauțiuni în valoare de 3,352,292.37 lei.