vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneDemersuri pentru asigurarea accesului la învățământ pentru copiii din Ucraina, refugiați în...

Demersuri pentru asigurarea accesului la învățământ pentru copiii din Ucraina, refugiați în România: recensământ în vederea anului școlar viitor

Asociația Geeks for Democracy, în  parteneriat cu ANYA, Globalworth, Banca Transilvania și Impact Hub București, pregătește un „recensământ” al copiilor din Ucraina alungați de război în țara noastră, pentru o mai bună perspectivă asupra nevoilor educaționale pe care aceștia le au în cursul anului școlar care vine.

Războiul declanșat de Rusia în Ucraina a alungat milioane de copii în statele învecinate și, cum e ușor de bănuit, aceștia au nevoie să-și continue educația până când se vor putea întoarce în țara lor. De aceea, Asociația Geeks for Democracy a considerat că ajutorul pentru ucrainenii refugiați în România ar trebui să se concretizeze prin luarea de măsuri în beneficiul acestor copii, însă pentru ca măsurile să fie luate, e necesar ca autoritățile să știe care este numărul copiilor care au nevoie de sprijin în anul școlar 2022-2023. Astfel resursele ar fi putea fi dozate corect la nivelul fiecărei localități din România.

Ca atare, se pregătește un fel de recensământ al copiilor și cadrelor didactice din Ucraina care s-au refugiat în România, iar datele obținute urmează să fie puse la dispoziția autorităților, astfel încât acestea să nu fie luate prin surprindere.

Războiul de la graniță ne afectează, în forme nebănuite, pe toți! Criza continuă, războiul se pare că e departe de a se fi terminat. Este în continuare nevoie de #ajutor! Pentru că din păcate NU există o situație clară care să genereze soluții pentru NEVOIA de accesare a cursurilor de către copiii din UCRAINA, propunem un „recensământ” care să genereze informații despre localitatea / județul / ciclul școlar, necesare Autorităților în demersul de a seta adecvat sistemele de educație din România, pentru anulșcolar 2022-2023. Aceste date vor fi puse la dispoziția autorităților / Ministerul Educației – România și Guvernul României / pentru a pregăti în fiecare UAT/JUDEȚ/SECTOR accesul la învățământ și pentru copiii ucraineni.

Punem la dispoziție două canale: #telefonic Cetățenii ucrainieni pot suna la 0377.300.300 pentru înregistrare și #chestionaronline Cetățenii ucrainieni pot completa – https://taras.g4d.ro/education-form. Acesta este un prim pas, urmând ca zilele următoare să distribuim un FORM/chestionar pentru cadrele didactice din UCRAINA aflate în ROMÂNIA / fiecare UAT/JUDEȚ/SECTOR.„, arată Asociația Geeks for Democracy.

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare