joi, martie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneLa cât se ridică valoarea activelor rusești și belaruse ce au fost...

La cât se ridică valoarea activelor rusești și belaruse ce au fost confiscate de Ucraina. Banii vor fi folosiți pentru reconstrucția țării

Combaterea crimei organizate în sfera economică a devenit și mai importantă în contextul războiului. Pe parcursul celor cinci luni de invazie rusească la scară largă asupra Ucrainei, autoritățile de la Kiev au confiscat de la companiile ruse și belaruse active de o valoare semnificativă, bani care de acum încolo vor fi întrebuințați exclusiv pentru economia și reconstrucția Ucrainei.

Activele confiscate au o valoare totală de aproximativ 39,5 miliarde de grivne, adică de peste 1 miliard de euro.

Departamentului de Investigații Strategice a trimis instrumentat dosare împotriva a 270 de persoane în cadrul a 67 de procese penale legate de afacerile pro-rusești. În total, au fost luați în vizor 407 suspecți, s-au demarat 216 de procese penale și au fost efectuate peste o mie de percheziții.

Oamenii legii au confiscat vehicule în valoare de 1,3 miliarde de grivne, care sunt folosite în prezent de Forțele Armate ale Ucrainei, ceea ce ajută la lupta împotriva invadatorilor.

Instalații de foraj, o companie aeriană, titluri bancare, motoare de avioane, vagoane și mii de tone de combustibil mai figurează pe lista activelor confiscate. (sursa: AICI)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare