vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneIntensificarea campaniei de îndoctrinare. Putin le-a vorbit elevilor despre cât e de...

Intensificarea campaniei de îndoctrinare. Putin le-a vorbit elevilor despre cât e de important să învețe istoria în varianta aprobată de Kremlin

Președintele rus Vladimir Putin a subliniat ieri, odată cu debutul noului an școlar, importanța predării unei versiuni a istoriei aprobate de Kremlin.

Acesta s-a întâlnit într-o sală de clasă din Kaliningrad cu elevi selecționați din întreaga Rusie.

Pe parcursul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri care a durat oră, liderul rus a spus că a fost șocat să descopere referitor la copiii din estul Ucrainei că nu știau că țara lor a făcut parte, alături de Rusia, din Uniunea Sovietică.

Putin a descris, de asemenea, drept o „lovitură de stat” valul de proteste care l-a dat jos în 2014 pe președintele pro-rus al Ucrainei, Viktor Ianukovici.

„Toată lumea crede că astăzi vine un fel de agresiune dinspre partea rusă”, a spus Putin.

„Dar nimeni nu înțelege, nimeni nu știe că, după lovitura de stat din 2014, locuitorii din Donețk, o mare parte din Lugansk și Crimeea nu au vrut să recunoască lovitura de stat, motiv pentru care a început un război a început împotriva lor – și a fost purtat timp de opt ani”, a continuat acesta.

Putin a precizat că este important ca școlile din Rusia și din părțile ocupate de forțele rusești în Ucraina să predea materia aprobată de Moscova – care contestă în mare măsură suveranitatea și istoria Ucrainei ca națiune independentă. (sursa: Sky News)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare