Societatea Timișoara a anunțat că îi retrage lui Robert Turcescu premiul
, acordat acestuia în anul 2005, după ce a constatat că acesta are poziții ideologice apropiate AUR. Turcescu a reacționat printr-o postare în care susține că premiul era insignifiant pentru el, însă întâmplarea îl îngrijorează, în ideea în care pot cădea victime ale unor astfel de acțiuni și alte persoane care păstrează relații personale cu oameni care au ideologii discutabile.Printr-un comunicat de presă, Societatea Timișoara a anunțat retragerea premiului
acordat în anul 2005 lui Robert Turcescu, după participarea acestuia la nunta liderului AUR, somându-l pe acesta să scoată premiul și din CV.„Societatea Timișoara a luat act cu îngrijorare și mâhnire de pozițiile tot mai apropiate de ideologia AUR ale dlui Robert Turcescu, fost laureat al premiului „Alexandra Indrieș” în anul 2005. Participarea dlui Turcescu la nunta liderului AUR a fost un neașteptat și dezamăgitor prilej de a constata că dl Turcescu și-a exprimat, implicit și explicit, simpatii pentru un lider extremist și o formațiune politică extremistă, aflați la antipodul valorilor promovate de Societatea Timișoara.
Un asemenea comportament, inacceptabil pentru noi, se adaugă stuporii create de autodenunțul său din 2014, rămas într-o toxică ambiguitate! că este ofițer acoperit. Ținând cont de toate cele de mai sus, Societatea Timișoara anunță că îi retrage premiul „Alexandra Indrieș” dlui Robert Turcescu și îl somează să facă fireasca modificare în CV-ul său. Pentru a nu induce, din nou, în eroare persoane care chiar cred în valorile democrației.„
Turcescu a ripostat printr-o postare pe Facebook, în care explică faptul că pentru el premiul primit prin postă în 2005 nici nu era important, însă gestul i se pare de „noaptea minții”. Acesta susține că relațiile sale personale cu lideri politici nu ar trebui să constituie subiectul unor sancțiuni de acest fel și că practica îl îngrijorează.
„Un ONG din Timișoara mi-a retras un premiu acordat prin 2005 (!!!), deci acum vreo 17 ani (!!!), pentru vina de a fi mers la o nuntă! La nunta unui cetățean român, azi președinte al unui partid parlamentar, pe care îl știu cam din vremea în care îmi dădea acel ONG respectivul premiu. Noaptea minții, dar să zicem că sminteala nu ține cont de calendar și nici de faptul că poți avea amici fără să le împărtășești opțiunile politice sau de altă natură.