vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăPoveștile ZileiSocietatea Timișoara îi retrage lui Robert Turcescu un premiu, după participarea la...

Societatea Timișoara îi retrage lui Robert Turcescu un premiu, după participarea la nunta liderului AUR. Reacția lui Turcescu: „Noaptea minții”

Societatea Timișoara a anunțat că îi retrage lui Robert Turcescu premiul „Alexandra Indrieș”, acordat acestuia în anul 2005, după ce a constatat că acesta are poziții ideologice apropiate AUR. Turcescu a reacționat printr-o postare în care susține că premiul era insignifiant pentru el, însă întâmplarea îl îngrijorează, în ideea în care pot cădea victime ale unor astfel de acțiuni și alte persoane care păstrează relații personale cu oameni care au ideologii discutabile.

Printr-un comunicat de presă, Societatea Timișoara a anunțat retragerea premiului „Alexandra Indrieș” acordat în anul 2005 lui Robert Turcescu, după participarea acestuia la nunta liderului AUR, somându-l pe acesta să scoată premiul și din CV.

Societatea Timișoara a luat act cu îngrijorare și mâhnire de pozițiile tot mai apropiate de ideologia AUR ale dlui Robert Turcescu, fost laureat al premiului „Alexandra Indrieș” în anul 2005. Participarea dlui Turcescu la nunta liderului AUR a fost un neașteptat și dezamăgitor prilej de a constata că dl Turcescu și-a exprimat, implicit și explicit, simpatii pentru un lider extremist și o formațiune politică extremistă, aflați la antipodul valorilor promovate de Societatea Timișoara.

Un asemenea comportament, inacceptabil pentru noi, se adaugă stuporii create de autodenunțul său din 2014, rămas într-o toxică ambiguitate! că este ofițer acoperit. Ținând cont de toate cele de mai sus, Societatea Timișoara anunță că îi retrage premiul „Alexandra Indrieș” dlui Robert Turcescu și îl somează să facă fireasca modificare în CV-ul său. Pentru a nu induce, din nou, în eroare persoane care chiar cred în valorile democrației.

Turcescu a ripostat printr-o postare pe Facebook, în care explică faptul că pentru el premiul primit prin postă în 2005 nici nu era important, însă gestul i se pare de „noaptea minții”. Acesta susține că relațiile sale personale cu lideri politici nu ar trebui să constituie subiectul unor sancțiuni de acest fel și că practica îl îngrijorează.

Un ONG din Timișoara mi-a retras un premiu acordat prin 2005 (!!!), deci acum vreo 17 ani (!!!), pentru vina de a fi mers la o nuntă! La nunta unui cetățean român, azi președinte al unui partid parlamentar, pe care îl știu cam din vremea în care îmi dădea acel ONG respectivul premiu. Noaptea minții, dar să zicem că sminteala nu ține cont de calendar și nici de faptul că poți avea amici fără să le împărtășești opțiunile politice sau de altă natură.

Am fost și la nunți de pesediști, și la nunta unor jurnaliști de la trusturi concurente, și la nunta unora care mai apoi au făcut pușcărie, și la nunta unor sorosiști, neo-marxiști. Am fost, de fapt, la nunțile unor OAMENI care m-au invitat la un eveniment important din viața lor. Și m-am bucurat cu ei. De a doua zi ne-am reluat disputele politice, profesionale sau ideologice, dacă a fost cazul. Nu i-am considerat însă niciodată SUBOAMENI, pentru că istoria ne învață că de la astfel de categorisiri/împărțiri/divizări s-au născut tragedii cumplite.
ONG-ul de la Timișoara pare însă să nu știe lecțiile istoriei. Faptul că îmi retrag mie acel premiu e insignifiant: nu l-am râvnit, nu l-am cerut, l-am primit prin poștă acum 17 ani in biroul de la București, via Timișoara, iar dacă-mi apare prin vreun CV e pentru că am acasă un sertar plin cu diplome și cu premii primite în ultimii 30 de ani pe care, la un moment dat, le-am înșirat din politețe în fișa mea biografică. Dar semnalul pe care-l transmit ei în societatea românească e grav, e mai mult decât „cine nu e cu noi, e împotriva noastră”: e semnalul că de azi înainte va trebui să treceți pe o listă neagră toate cunoștințele, toți amicii care au devenit indezirabili pentru adepții „lumii noi” și ai corectitudinii politice.
Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare