vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneSondaj: Majoritatea germanilor sunt dispuși să facă sacrificii pentru a fi menținute...

Sondaj: Majoritatea germanilor sunt dispuși să facă sacrificii pentru a fi menținute sancțiunile împotriva Rusiei

La peste 6 luni de la începutul războiului la scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei, majoritatea germanilor sunt în continuare dispuși să facă sacrificii pentru a menține presiunea exercitată prin sancțiuni asupra Federației Ruse, arată un sondaj publicat luni, 12 septembrie, care a fost realizat de institutul sociologic Civey la comanda ziarului Augsburger Allgemeine.

53% dintre germani sunt de acord să facă sacrificii pentru a fi menținute sancțiunile împotriva Moscovei, asta în pofida creșterii accentuate a prețurilor la energie.

Pe de altă parte, 42% dintre cei chestionați au spus că nu sunt pregătiți pentru sacrificii la nivel personal, iar alți 5% s-au arătat a fi indeciși. Rezultatele studiului au arătat că susținătorii Verzilor și ai Partidului Social Democrat din Germania sunt mai dispuși decât alții să facă sacrificii personale pentru ca sancțiunile împotriva Rusiei să fie menținute. De pildă, în rândul electoratului Verzilor, proporția acestor oameni este de aproximativ 90%.

Printre adepții blocului de partide creștine CDU și CSU, există disensiuni pe această temă. În același timp, electoratul democraților liberi și al partidului populist „Alternativa pentru Germania” s-a pronunțat într-o proporție covârșitoare împotriva sacrificiilor personale de dragul sancțiunilor. (sursa: DW)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare