vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExternePremierul Estoniei îndeamnă Occidentul să nu se lase descurajat de amenințările nucleare...

Premierul Estoniei îndeamnă Occidentul să nu se lase descurajat de amenințările nucleare reiterate sistematic de Putin

Premierul Estoniei, Kaja Kallas, a îndemnat miercuri lumea occidentală să nu se lase descurajată de șantajul nuclear practicat de Putin și să continue să sprijine Ucraina.

Aceasta a mai reliefat că Rusia demonstrează că este un „stat paria” prin faptul că amenință sistematic cu folosirea armelor nucleare.

„Este prima dată când conducerea Kremlinului vorbește după contraofensiva Ucrainei. Trebuie să demonstreze că iau inițiativa. Dacă Rusia nu poate câștiga în mod convențional, ei amenință cu arme nucleare și caută modalități de a demonstra o victorie politică.

Discursul președintelui Putin a fost menit să sperie comunitatea internațională. În ceea ce privește amenințările nucleare, scopul este același ca și până acum – este de a alimenta frica și de a teroriza publicul larg. Kremlinul șantajează comunitatea internațională și vrea să ne sperie și să ne descurajeze să ajutăm Ucraina. Europa nu va obosi; vom continua să apărăm și să susținem principiile securității europene și ale dreptului internațional.

NATO este o alianță defensivă și o alianță nucleară. Spre deosebire de Rusia, noi nu amenințăm lumea cu o catastrofă nucleară. Amenințarea cu arme nucleare aparține arsenalului unui stat paria. Acest lucru este complet iresponsabil și inacceptabil”, a declarat Kallas. (sursa: The Guardian)

CITIȚI ȘI: Putin amenință din nou cu arma nucleară: „Rusia are trei arme nucleare mai puternice decât Occidentul, vom acționa fără teamă”

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare