joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExternePutin amenință din nou cu arma nucleară: "Rusia are trei arme nucleare...

Putin amenință din nou cu arma nucleară: „Rusia are trei arme nucleare mai puternice decât Occidentul, vom acționa fără teamă”

Discursul amânat al lui Vladimir Puțin a avut loc în această dimineață, iar liderul de la Kremlin face noi amenințări pe linia unui eventual atac nuclear, aceasta fiind principala armă de șantaj pe care o mai are la dispoziție. Mai mult, a anunțat mobilizarea militară parțială, în timp ce tot mai mulți cetățeni ruși caută pe internet metode de a părăsi țara.

Vladimir Putin a anunțat acest discurs încă de seara trecută, însă, din motive care au rămas neclare, el a avut loc în această dimineață. Principalele mesaje transmise de acesta sunt îngrijorătoare, de vreme ce Putin vorbește despre faptul că Rusia ar fi șantajată nuclear și că de aici ar putea rezulta o reacție ce ar cutremura întreaga lume.

Trebuie să ținem cont de faptul că liderul rus se adresează rușilor, care trebuie să fie convinși că toate cele care se întâmplă sunt corecte, iar cauza pentru care mor atâția oameni e una dreaptă, așa că poziționarea Rusiei în rolul de victimă a Occidentului și chiar a Ucrainei în discursul lui Putin este explicabilă.

Ce este cu adevărat periculos e felul în care Putin pune problema utilizării armei nucleare și că pregătește justificări pentru un eventual atac de acest fel. El a susținut că Ucraina „încearcă să ne șantajeze cu arme nucleare și, la nevoie, vom folosi toate mijloacele pe care le avem la dispoziție pentru a ne apăra”.

Cei care vorbesc de atac nuclear, trebuie să-și amintească de faptul că Rusia are arme nucleare mai performante decât Occidentul, așa că, dacă integritatea teritorială a țării va fi pusă în pericol, vom acționa fără teamă, și nu blufez!

Vladimir Putin

Mai mult, Putin anunță o mobilizare parțială a populației și susține că doar militarii în rezervă vor fi chemați la arme și antrenați suplimentar. Simultan, însă, în ultimele ore a crescut semnificativ numărul căutărilor pe internet a metodelor de a fugi din Rusia, ceea ce indică faptul că populația țării simte pericolul iminent și că nu vrea să ia parte la perpetuarea agresiunii.

Rusia va sprijini, potrivit lui Putin, referendumurile anunțate pentru acest weekend la Lugansk, Donețk, Herson și Zaporojie pentru aderare la Federația Rusă.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare