marți, aprilie 30, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExternePreședintele Poloniei ține să-i reamintească lui Putin: "Și SUA dispun de butoane...

Președintele Poloniei ține să-i reamintească lui Putin: „Și SUA dispun de butoane care lansează rachete nucleare!”

Dacă Rusia încalcă tabuul nuclear și utilizează arme nucleare tactice împotriva unei țări non-nucleare ce se apără pe propriul teritoriu folosind arme convenționale, atunci "va fi exclusă din lumea civilizată", ceea ce va atrage repercusiuni majore pentru ruși, a subliniat președintele Poloniei, Andrzej Duda, pe parcursul Adunării Generale a ONU de la New York.

„Și SUA dispun de butoane care lansează rachete nucleare. SUA reprezintă o mare putere nucleară, cea mai mare putere militară din lume. Faptul că SUA iau în serios această amenințare rusă este, totodată, o amenințare pentru Rusia”, a zis Duda.

El a subliniat că, în cazul în care Moscova încalcă toate tabuurile și utilizează chiar și arme nucleare tactice împotriva unei țări care nu are arme nucleare și care își apără teritoriul folosind doar arme convenționale, atunci Rusia „ar trebui să se aștepte la un răspuns”.

Duda a menționat că Washingtonul implementează în mod constant linia unui „răspuns ferm, hotărât și calm” la adresa Rusiei.

Liderul polonez a remarcat că Putin, anturajul său și generalii sunt conștienți că, dacă ar folosi arme nucleare împotriva Ucrainei, țară care se apără, „se vor regăsi în afara politicii globale”.

„Pentru ei nu este vorba doar despre amenințarea cu tribunalele, răspunderea penală și pedepse la închisoare potențial lungi, ci, pur și simplu, despre excluderea din lumea civilizată atât timp cât aceștia se află la putere în Rusia”, a precizat Duda.

În discursul din data de 21 septembrie, președintele rus Vladimir Putin a recurs la amenințări nucleare. Ca răspuns, președintele american Joe Biden a spus că America rămâne pregătită să ia măsuri critice pentru a asigura neproliferarea nucleară globală, în timp ce Înaltul Reprezentant al UE Josep Borrell a reliefat că amenințările nucleare ale lui Putin nu vor reduce nivelul de sprijin al Uniunii Europene pentru Ucraina. (sursa: Kyiv Post)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare