sâmbătă, mai 4, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneVIDEO Televiziunea de stat din Rusia se folosește de emisiunea lui Tucker...

VIDEO Televiziunea de stat din Rusia se folosește de emisiunea lui Tucker Carlson pentru a justifica războiul dus de Kremlin împotriva Ucrainei

În contextul protestelor desfășurate în Rusia contra mobilizării parțiale anunțate de Putin, televiziunea de stat rusă se folosește de clipurile realizatorului Fox News, Tucker Carlson, pentru a promova războiul Kremlinului împotriva Ucrainei.

Clipurile în care Carlson critica vehement SUA pentru sprijinul continuu acordat Kievului au fost difuzate intens în Rusia săptămâna trecută după momentul în care dictatorul de la Kremlin a anunțat escaladarea războiului contra Ucrainei prin demararea mobilizării parțiale, arată fondatoarea Russian Media Monitor, Julia Davis.

Posturile TV din Rusia au difuzat în mod sistematic clipuri din emisiunea lui Carlson, în încercarea de a spori sprijinul pentru războiul dus contra Ucrainei.

Davis a distribuit sâmbătă pe Twitter un video de la televiziunea de stat rusă în care moderatorii au redat un clip dublat cu Tucker Carlson din emisiunea pe care acesta o realizează la Fox News.

Filmarea îl arată pe Carlson spunând „la mulți ani” conflictului care durează de peste șapte luni, acesta adăugând că este imposibil ca Ucraina să poată câștiga un război împotriva Rusiei. Carlson a insinuat prin această afirmație că sprijinirea Ucrainei nu va duce decât la prelungirea unui război care oricum va fi câștigat de Rusia.

Carlson a mai precizat: „A fost imediat extrem de clar că dacă Ucraina dorește să rămână o țară suverană – și bineînțeles, noi toți ne dorim asta – Ucraina va trebui să ajungă la un fel de înțelegere negociată cu Rusia”.

Realizatorul Fox News a remarcat apoi modul în care războiul a afectat economiile occidentale și a susținut că singura persoană care va beneficia financiar de pe urma războiului va fi Putin.

Făcând referire la un articol din revista Foreign Affairs, Carlson a susținut apoi că administrația Joe Biden a pus pe butuci un presupus acord de pace între Ucraina și Rusia, în speranța de a realiza o schimbare de regim la Moscova.

Carlson a spus: „Consilierii lui Biden au vrut un război de schimbare totală a regimului în Rusia, aparent pentru a răzbuna alegerea lui Donald Trump, în legătură cu care ei cred că Putin a fost responsabil”.

Anterior, realizatorul Fox News a fost luat în râs pentru afirmațiile sale conform cărora Putin nu pierde, de fapt, războiul din Ucraina, ci îl câștigă.

La câteva zile după ce Carlson a făcut afirmația în cauză, Ucraina a forțat trupele ruse să se retragă din punctele strategice majore din Harkiv. Astfel, mulți l-au descris ironic pe Carlson pe social media ca fiind „un expert în război”. (sursa: Newsweek)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare