sâmbătă, aprilie 27, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneVisarion Alexa va fi cercetat în stare de libertate, deși au apărut...

Visarion Alexa va fi cercetat în stare de libertate, deși au apărut și alte plângeri la adresa lui

Visarion Alexa, preotul acuzat că a agresat sexual o enoriașă în timpul spovedaniei, este acum cercetat în stare de libertate, după ce magistrații Tribunalului București au decis să respingă solicitarea procurorilor de a-l aresta preventiv. Între timp, surse susțin că s-au depus noi plângeri împotriva acestuia.

Preotul și-a recunoscut faptele, potrivit Patriarhiei Române, iar biserica urmează să aplice propriile sancțiuni după ce o decizie finală a instanței se va lua în cazul său.

Comisia de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureştilor i-a solicitat în aceste zile preotului Visarion Alexa o declaraţie personală pe marginea faptelor de care a fost acuzat recent. Acesta a recunoscut fapta incriminată de probatoriul consemnat şi în stenogramele devenite publice, refuzând să ofere însă detalii amănunţite şi invocând faptul că avocata sa l-a sfătuit să fie reţinut în declaraţii„, arată Patriarhia Română într-un comunicat de presă.

Magistrații Tribunalului București nu consideră, însă, că Visarion Alexa este un pericol social, așa că a respins solicitarea procurorilor de a-l aresta preventiv în continuarea cercetărilor.

Mai multe voci din spațiul public s-au grăbit să-l apere pe preot, în condițiile în care acesta era, într-un fel, și influencer, fiind contactat în mod repetat de televiziuni și radio-uri pentru a vorbi despre valorile creștine, iar asocierea în acest moment poate fi una păguboasă pentru anumiți oameni din mass-media. Cu toate acestea, din stenograme reiese foarte clar abuzul și felul în care lucrurile s-au întâmplat în cadrul unei spovedanii, chiar în incinta bisericii.

Victimă: Păi și asta credeți că am nevoie? Mai ales că dumneavoastră m-ați atins în zona intimă. Mi-ați atins vaginul. Asta produce detensionare (…)

Preot: Te deranjează că te-am atins? (…)

Victima: Ca și preot m-ați atins sau ca prieten?

Preot: Ca prieten…

Victima: Dar că s-a întâmplat într-un loc sfânt?

Preot: Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu. (…)

Victima: Vreau să știu treaba cu dicționarul… Și explicațiile. Corpul meu s-a simțit ca la inventar. Mâinile dumneavoastră pe pielea feselor mele, pe abdomen, pe sâni, în partea intimă…

Preot: (…) E un gest de afecțiune, nu inventar.

Victima: E un gest de afecțiune din partea dumneavoastră că v-ați bucurat mai mult de atingeri mai ales că eu încercam să vă opresc și repetam că nu e voie. Corpul meu fiind inert, mai ales că sunteți preot și totul a avut loc într-un lăcaș sfânt. Și m-ați și împărtășit.

Preot: (…) Să nu cazi în ispita dorinței de a te răzbuna. Răzbunarea rănește și pe alții, dar mai ales pe tine.

Surse judiciare

Preotul Visarion Alexa nu infirmă faptele, ba chiar ar fi spus anchetatorilor că nu-și amintește dacă a sărutat femeia, pentru că era „prea concentrat pe sânul ei”.

Potrivit anchetatorilor, agresiunea a avut loc în luna aprilie a acestui an, în timpul unei spovedanii, chiar în incinta bisericii unde Visarion Alexa își desfășoară activitatea. În același timp, surse apropiate anchetei susțin că au mai apărut noi plângeri împotriva preotului din partea altor presupuse victime, care îl acuză de agresiune sexuală.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare