marți, aprilie 30, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăUncategorizedPlagiatul ministrului Cîmpeanu. SNSPA reacționează: "Implicațiile sunt devastatoare!"

Plagiatul ministrului Cîmpeanu. SNSPA reacționează: „Implicațiile sunt devastatoare!”

În urma investigației jurnalistei Emilia Șercan care a dezvăluit faptul că ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a plagiat un curs universitar, însușindu-și de-a lungul anilor 13 capitole semnate de alți doi autori, Școala Națională de Studii Politice și Administrative a publicat un comunicat pe parcursul căruia scoate în relief că implicațiile plagiatului în sistemul educațional din România sunt devastatoare.

De asemenea, SNSPA a criticat demersul ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, de a desființa Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare, măsură prin care acesta ar încerca să-și auto-amnistieze plagiatul.

„La solicitarea mai multor jurnaliști, reiterăm poziția Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) referitoare la tema plagiatului, care rămâne cea exprimată public în mai multe rânduri:

Plagiatul există în sistemul educațional din România, iar implicațiile sunt devastatoare, mai ales atunci când vorbim de credibilitatea și de performanța spațiului academic românesc;
Un plagiat rămâne plagiat, indiferent de nuanțele introduse sau care se doresc a fi introduse în legislație;

Utilizarea acestui subiect ca instrument de luptă politică sau de denigrare riscă să arunce o temă atât de importantă în derizoriu, afectând procesul de combatere a imposturii academice;

Problema plagiatului poate fi rezolvată doar dacă este tratată cu seriozitate de către universități și de către Ministerul Educației, fără ingerințe sau presiuni politice. Aceasta cade în sarcina experților, a celor care sunt respectați în mediul academic și științific, național și internațional. De aceea, măsura promovată de actualul ministru al Educației de a desființa CNATDCU NU este una benefică și NU contribuie la reforma reală a învățământului”, a transmis SNSPA.

CITIȚI ȘI: Emilia Șercan dezvăluie un nou plagiat: ministrul Educației și-a însușit un curs universitar și 13 capitole semnate de alți doi autori

Oferind o primă reacție cu privire la investigația Emiliei Șercan, ministrul Educației nu a comentat deloc pe fond, ci a acuzat indirect că articolul face parte dintr-un demers politic ce are menirea de a bloca implementarea unui proiect de modificare a legilor educației, care, de altfel, a fost extrem de criticat de numeroase voci avizate și a dus totodată la apariția unei petiții online pe platforma Declic prin intermediul căreia peste 46 de mii de cetățeni i-au solicitat lui Cîmpeanu să demisioneze din funcția ministerială.

CITIȚI ȘI: Petiție pe Declic: „Solicităm demiterea de urgență a ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu!”. 10 argumente invocate în acest sens

„Am înțeles că obiectivul principal al acestui articol este blocarea legilor educației. Vă fac un anunț. Legile educației își vor continua parcursul firesc, legal, spre procesul de adoptare. Astfel de încercări de a opri, din cursul lor firesc, legile educației, care sunt de interes pentru milioane de copii, nu mă pot influența. Chiar dacă sunt abordări punctuale, personale”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu la deschiderea anului universitar 2022-2023 de la Academia de Studii Economice.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare