marți, aprilie 30, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneCristian Preda, decanul Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București, reacționează...

Cristian Preda, decanul Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București, reacționează la plagiatul lui Cîmpeanu: „Voi intra în grevă japoneză!”

Dezvăluirile jurnalistei Emilia Șercan cu privire la plagierea de către ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a unui curs universitar generează primele reacții în mediul academic. Cristian Preda, decanul Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București a anunțat că începutul acestui an universitar va fi marcat de o grevă japoneză.

Cristian Preda spune că-și va începe toate cursurile cu ideea că trăim într-o țară în care educația este în mâinile unui plagiator și că asta nu este normal, astfel încât să nu se poată ajunge la construirea unui set de valori greșit pentru studenții săi.

Voi intra în grevă japoneză.

Le voi explica studenților, la debutul fiecărui curs, că e inacceptabil să avem un ministru care a plagiat și care-i apără pe plagiatori.

Un ministru care a confiscat ideea reformei educației și o folosește pentru a proteja rețeaua impostorilor din universități și din politică.

Îi chem pe toți profesorii din școli, licee și universități să protesteze în acest fel.

Reacționând la fraudă, educăm.

Cristian Preda

Este prima reacție tranșantă din mediul academic după ce jurnalista Emilia Șercan a dezvăluit cum ministrul Educației a plagiat un curs universitar și și-a însușit de-a lungul anilor 13 capitole semnate de alți doi autori, unul dintre ei fiind chiar fostul său coordonator de doctorat.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, este unul dintre cei mai controversați demnitari ai prezentului, demisia sa fiind cerută deja de societatea civilă din mai multe motive, cel mai important dintre ele constând în crearea unei legi a educației care sprijină plagiatorii.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare