duminică, aprilie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneSite-ul Ministerului Finanțelor din Iran a fost închis de Anonymous: "Nu veți...

Site-ul Ministerului Finanțelor din Iran a fost închis de Anonymous: „Nu veți folosi banii voștri blestemați când oamenii mor”

Situația din Iran devine tot mai tensionată de la o zi la alta. Protestele cresc în amploare, iar sute de femei se expun în fiecare zi represaliilor pline de cruzime ale așa zisei "poliții a moralității". Gruparea de hackeri Anonymous se alătură populației revoltate împotriva teocrației, așa cum a procedat și în cazul Ucrainei invadate de Rusia, și atacă tot ce înseamnă sisteme online din zona guvernului de la Teheran.

Oamenii au ieșit în stradă în ultimele zile și se confruntă direct cu autoritățile, care nu ezită să ucidă oameni la întâmplare în plină stradă. Guvernul de la Teheran, îngrijorat de amploarea pe care a luat-o expunerea faptelor sale în mediul online, a luat deja măsura restricționării unor platforme de socializare. Însă furia populației pe cruzimea regimului este în creștere, după ce mai multe tinere au fost ucise în ultimele zile, pentru că au participat la aceste proteste.

În mai multe clipuri postate pe Tik-Tok sunt filmate femei care își taie părul din solidaritate cu prima victimă a acestei revolte, și anume tânăra de 22 de ani, Masha Amini, iar, mai nou, protestele culminează cu adevărate ritualuri de incendiere a vălului islamic.

Nici gruparea de hackeri Anonymous n-a rămas indiferentă la aceste revolte masive din Iran și a promis că va avea grijă că autoritățile să plătească pentru crimele lor.

Violența împotriva femeilor este o cruzime care se practică în Iran de ani întregi, Masha Amini este una dintre cele mai recente victime ale așa zisei poliții a moralității. Asta a fost ultima picătură! Oamenii sunt pe străzi și străzile răsună de vocile celor care cer libertatea. Însă autoritățile persecută acești oameni curajoși ca să-i reducă la tăcere. Nu vom permite acest lucru! Oamenii din Iran nu sunt singuri. Anonymous nu va menține în viața virtuală guvernul iranian. Acum Anonymous vă va închide și poporul vostru vă va îndepărta de la putere. E prea târziu să ne mai așteptați. Suntem deja aici!”

De altfel, gruparea a anunțat că a reușit să închidă site-ul Ministerului Economiei și Finanțelor din Iran, lăsând autorităților mesajul: „Nu veți folosi banii voștri blestemați când oamenii mor!”


Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare