vineri, aprilie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneDemitere de răsunet la Berlin: Pe fondul acuzațiilor privind legăturile cu Rusia,...

Demitere de răsunet la Berlin: Pe fondul acuzațiilor privind legăturile cu Rusia, șeful agenției germane pentru securitate cibernetică a fost demis

Ministrul de Interne al Germaniei, Nancy Faeser, l-a eliberat din funcție pe șeful agenției germane pentru securitate cibernetică pe fondul acuzațiilor potrivit cărora acesta are legături excesiv de strânse cu Rusia.

„Fondul acestui lucru îl reprezintă nu în ultimul rând acuzațiile, care sunt bine cunoscute și discutate la scară largă în mass-media și care au afectat permanent încrederea publică necesară în neutralitatea și imparțialitatea conducerii celei mai importante autorități de securitate cibernetică din Germania”, a spus purtătorul de cuvânt al ministerului.

Diverse instituții de presă au semnalat săptămâna trecută că Schönbohm ar fi putut avea contacte cu persoane implicate în serviciile de securitate ruse prin intermediul asociației Cyber ​​Security Council of Germany (Cyber-Sicherheitsrat Deutschland e.V. sau CSRD e.V.). Co-fondat în 2012 de Schönbohm, CSRD oferă consiliere companiilor, politicienilor și autorităților în chestiuni de securitate cibernetică și se descrie drept neutru din punct de vedere politic.

Însă, asociația CSRD e membră a unei companii germane ce este subsidiara unei firme de securitate cibernetică ruse create de un fost angajat al KGB,

În tot acest context, Schönbohm a fost nevoit să se apere de acuzațiile conform cărora a menținut legături strânse recente cu CSRD și actualul său președinte, Hans-Wilhelm Dünn.

Dünn însuși a fost acuzat de o relație problematică cu Rusia. El a acceptat, de exemplu, invitația Parlamentului rus de a veni în țară ca observator al alegerilor prezidențiale din Rusia. (sursa: TVP World)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare