miercuri, mai 8, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneComună amenajată la suprapreț: Primăria Almăj cumpără băncuțe la 2500 de lei/bucata

Comună amenajată la suprapreț: Primăria Almăj cumpără băncuțe la 2500 de lei/bucata

La 19 kilometri de Craiova există o comună în care conceptul de economie bugetară nu e foarte popular. Și asta reiese, în primul rând, din felul în care primăria localității Almăj achiziționează băncuțe la prețuri de aproximativ patru ori mai mari decât se pot ele cumpăra de pe piață.

Fenomenul a fost sesizat la nivelul județului Dolj de unul dintre consilierii locali din partea USR, Cristian Totora, care a remarcat faptul că achizițiile realizate de Primăria comunei Almăj sunt exagerat de costisitoare, asta într-o perioadă în care multe unități administrativ-teritoriale vorbesc despre economisire. Astfel, un banal coș de gunoi în comuna cu pricina a fost achiziționat la prețul de 500 de lei.

Prețurile pentru amenajarea zonei ”Biserică fărâmată” din satul Moșneni sunt exagerat de mari. Oriunde am căuta, găsim prețuri și de patru ori mai mici. De exemplu, o băncuță s-a cumpărat la prețul de 2500 lei, în timp ce primarul USR din Întorsura Buzăului le-a cumpărat la 600 lei. Asta în septembrie anul acesta.

USR a propus amenajarea acestei zone și ne dorim în continuare să fie făcută așa cum trebuie, să arate ca un spațiu verde pentru comunitate, nu ce s-a făcut acum. Ce a votat PSD și PNL în Consiliul Local Almăj este un jaf din banii cetățenilor„, susține Cristian Totora, consilier local USR Almăj.

Proiectul de amenajare din Almăj mai prevede, alături de băncuțele de 2500 de lei, și 500 lei pentru un coș de gunoi sau 5000 lei pentru un stâlp de iluminat. Prețurile sunt foarte mari, iar la cum arată lucrările, putem spune că suma totală investită în aceste amenajări superficiale ajunge la aproximativ 175.000 lei în total.

Ar mai fi de precizat și faptul că Primăria Almăj a achiziționat deja 9 bănci la acest preț, deci 22.500 lei pentru numai 9 băncuțe. Cât despre aleile „amenajate” în cadrul acestei investiții majore, nu putem decât să spunem că arată ca și cum ar fi fost proiectate pentru cu totul alt scop decât îmbunătățirea zonei din punct de vedere estetic.  

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare