miercuri, aprilie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneVot istoric în Parlamentul European: 547 de europarlamentari au votat intrarea...

Vot istoric în Parlamentul European: 547 de europarlamentari au votat intrarea României și Bulgariei în spațiul Schengen

Data de 18 octombrie a fost una importantă pentru România și Bulgaria, de vreme ce Parlamentul European a votat în această zi intrarea celor două state în spațiul Schengen. Votul a fost covârșitor în favoarea celor două state, iar amendamentele depuse de anumite grupuri au fost respinse pe rând.

Moment istoric pentru România în Parlamentul European: 547 de europarlamentari au votat ca românii și bulgarii să beneficieze total și fără restricții la dreptul de liberă circulație în spațiul unic european. Votul acestora a fost aplaudat și primit cu entuziasm, fiind un semnal de puternică susținere europeană a țării noastre.

Potrivit europarlamentarului român, Vlad Gheorghe, au existat 49 de voturi împotriva intrării României și Bulgariei în Schengen și 43 de abțineri.

Nu există scuze pentru ca vreun stat membru să mai blocheze accesul României și Bulgariei în Schengen, iar votul de astăzi ar trebui să le dea de gândit tuturor celor care încă mai cred că în ciuda îndeplinirii condițiilor de aderare încă din 2011 românii trebuie să mai stea pe la cozi la granițe.„, a punctat europarlamentarul, care a și filmat în direct momentul votului.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare