miercuri, aprilie 17, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneUSR a chemat în judecată Guvernul României pentru desecretizarea dosarului de revoluționar...

USR a chemat în judecată Guvernul României pentru desecretizarea dosarului de revoluționar al lui Marcel Ciolacu

Nu numai tezele de doctorat ale politicienilor sunt acum puse în lumina reflectoarelor, ci și certificatele de revoluționari. Este și cazul liderului PSD, Marcel Ciolacu, care deține un certificat de revoluționar, în ciuda faptului că la Buzău, locul în care acesta se afla la momentul încleștării din 1989, nu a avut loc nicio revoluție.

Marcel Ciolacu este un fals revoluționar, la Buzău nu a fost nicio revoluție. La DNA este și un proces penal, pornit în 2016, pentru că a fost declarat ilegal Buzăul ca un oraș al revoluției, de către secretarul de stat pentru revoluționari pus de PSD, ca să se poată da certificate de luptător cu merite deosebite„, susține USR, prin vocea lui Cristian Ghinea.

Acesta arată că, deși la Buzău nu s-a petrecut nicio revoluție în 1989, Marcel Ciolacu deține un certificat de revoluționar, care i-a asigurat beneficii de-a lungul timpului, pe care acesta le-a și clamat, deși nu i s-ar fi cuvenit.

„Marcel Ciolacu a avut beneficii materiale din postura de revoluționar. În anii ‘90, a primit pământ în comuna Săpoca, pe care l-a vândut ulterior. Este o fraudă și opinia publică trebuie să vadă ce conține dosarul de revoluționar al lui Marcel Ciolacu. Noi l-am cerut la Secretariatul de Stat pentru revoluționari și nu l-am primit, motiv pentru care am deschis procesul. Este o fraudă cap-coadă, omul acesta, în anii ‘90, când era șomer, a vrut să aibă beneficii materiale și acum îi este rușine de acest lucru, spune că nu a ridicat certificatul. Dar, l-a cerut – în 2019, a cerut certificat pentru noua categorie de revoluționari – și poate oricând să ceară indemnizația lunară de 6.000 de lei brut”, a mai punctat Cristian Ghinea, coordonatorul Departamentului de politici publice al USR.

În august 2022, USR a solicitat Secretariatului de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor împotriva Regimului Comunist instaurat în România în perioada 1945-1989 (SSRML) furnizarea unor informații de interes public referitoare la dosarul de revoluționar al liderului PSD.

În urma refuzului Secretariatului de Stat de a oferi informațiile solicitate, USR, prin avocat Teodora Stoian, a depus plângere împotriva SSRML și a cerut Curții de Apel București:

– să constate că sunt informații de interes public informațiile solicitate SSRML

– să oblige SSRML să pună la dispoziție copia integrală de pe dosarul în baza căruia i-a fost acordată lui Marcel Ciolacu calitatea de luptător cu rol determinant, documente din care să rezulte dacă acesta a încasat indemnizația lunară reparatorie, precum și documente din care să reiasă toate drepturile, beneficiile, bunurile mobile și/sau imobile primite în baza calității de revoluționar.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare