joi, februarie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneCNATDCU, sesizat în cazul Bode: "Teza domnului Bode are 198 de pagini,...

CNATDCU, sesizat în cazul Bode: „Teza domnului Bode are 198 de pagini, care includ și legislația de pe site-ul ANRE”

Teza de doctorat a lui Lucian Bode a constituit un subiect de interes pentru mulți, existând și un maraton de transcriere a acesteia, inițiat din direcția USR. S-a constatat astfel că lucrarea de 198 de pagini a ministrului de Interne cuprinde în mare măsură legislație copiată de pe site-ul ANRE, precum și zeci de pagini cu poze și grafice de pe internet. Toate aceste concluzii au fost suficiente pentru sesizarea CNATDCU.

Astfel, USR a sesizat Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare cu privire la presupusul plagiat al ministrului de Interne, Lucian Bode. Anunțul a fost făcut de Cristian Ghinea, inițiatorul maratonului de transcriere de mână a tezei de doctorat de la Biblioteca Națională.

Astăzi, am trimis către CNADTCU, organul statului român care se poate sesiza asupra plagiatului lui Lucian Bode, o sesizare oficială. Cerem instituției să verifice teza lui Bode și să dea un verdict oficial asupra originalității ei. Pe lângă CNADTCU, sesizăm și Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai care ar trebui să aplice propriile criterii legate de plagiat și de calitatea academică a lucrării”, a declarat Cristian Ghinea.

Pe lângă CNADTCU, USR a sesizat și Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolay, care ar trebui să aplice propriile criterii legate de plagiat și de calitatea academică a lucrării.

De exemplu, Universitatea din Cluj are un regulament intern prin care teza de doctorat trebuie să aibă minimum 200 de pagini lungime, iar teza lui Bode are mai puține.

Teza domnului Bode are 198 de pagini, care includ și legislația de pe site-ul ANRE. La asta a adăugat 20 de pagini de poze și grafice luate de pe internet. Deci vorbim de o calitate academică de nivel școlar în care efectiv simți cum omul scrie ceva acolo doar ca să umple niște pagini, ca să ajungă la 200 de pagini minime pe care regulamentul UBB îl prevede. Vom urmări acest caz, am depus ieri cerere de informații publice către UBB, prin care vrem să avem acces la tot dosarul de doctorat al domnului Bode”, a explicat Cristian Ghinea.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare