miercuri, aprilie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneAderarea României la Schengen. Siegfried Mureșan încearcă să calmeze spiritele după rezoluția...

Aderarea României la Schengen. Siegfried Mureșan încearcă să calmeze spiritele după rezoluția Parlamentului olandez, prezentând în acest sens rezultatul detaliat al votului

Chiar dacă Parlamentul olandez a votat joi o rezoluție prin care a recomandat Guvernului de la Haga să nu accepte intrarea României în Spațiul Schengen, europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a precizat vineri că "suntem pe drumul cel bun".

În acest sens, eurodeputatul PPE a prezentat, într-o postare pe Facebook, configurația votului din Parlamentul olandez.

„Acesta este rezultatul detaliat al votului din Parlamentul Olandei asupra rezoluției privind aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen.

Rezultatul votului ne arată că nu trebuie să intrăm în panică, ci că suntem pe drumul cel bun.

Vestea bună este că CDA – partidul din Olanda membru al Partidului Popular European (PPE) – a votat împotriva rezoluției. La fel a votat și PvdA – partidul Socialiștilor Europeni – și D66 – un partid liberal de centru.

În favoarea rezoluției a votat VVD – partidul prim-ministrului Rutte (Renew), alături de un partid mai mare eurosceptic și câteva partidulețe mici.

Rezultatul votului a fost unul strâns (85 de voturi pentru, 65 de voturi împotrivă), cei care au votat în favoare dorind evaluări suplimentare înainte de a-și putea da acordul privind aderarea noastră la Schengen.

Este clar că suntem pe drumul cel bun, că munca noastră dă roade și că partide importante din Olanda care se opuneau aderării noastre la spațiul Schengen s-au convins că suntem pregătiți de aderare și nu se mai opun.

Lucrăm în continuare pentru a obține cât mai curând o majoritate în Parlamentul Olandei și sprijinul Guvernului olandez pentru aderarea României la spațiul Schengen”, a scris eurodeputatul PNL pe Facebook.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare