vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneSondaj: Câți americani consideră că înlăturarea lui Putin de la putere e...

Sondaj: Câți americani consideră că înlăturarea lui Putin de la putere e un „obiectiv rezonabil” al lumii libere

Un sondaj realizat în rândul votanților americani arată că majoritatea acestora consideră că încercarea de a-l înlătura de la putere pe dictatorul rus Vladimir Putin reprezintă un "obiectiv rezonabil".

Potrivit sondajului realizat de Redfield și Wilton pentru Newsweek, 60% dintre alegătorii americani cred că încercarea de „înlăturare a lui Vladimir Putin de la putere ar fi un obiectiv rezonabil”.

În schimb, doar 18% cred că prin acest obiectiv „s-ar merge mult prea departe”, în timp ce restul de 22% sunt indeciși. Sondajul nu a pus problema modului în care Putin ar trebui înlăturat de la putere.

Sondajul, efectuat pe un eșantion de 1.500 de alegători eligibili din SUA, a fost realizat pe 23 și 24 octombrie.

De asemenea, s-a constatat că 52% dintre americani cred că Ucraina ar trebui să încerce să „recupereze întreg teritoriul pierdut din februarie 2022”, înainte de a căuta un acord de pace cu Moscova.

Alți 20% cred că Ucraina ar trebui să meargă mai departe și să recupereze toate teritoriile pierdute din 2014 încoace, inclusiv Crimeea, înainte de a purta tratative. Ceilalți 27% au fost indeciși.

Mai mult de jumătate dintre americani cred că scenariul în care Putin folosește o armă nucleară contra Ucrainei este fie „foarte realist”, fie „realist”.

Dintre cei chestionați, 14% au spus că amenințarea ca Moscova să folosească o armă nucleară este „foarte realistă”, iar alți 44% o numesc „realistă”.

În schimb, doar 12% au considerat scenariul fie „nerealist”, fie „foarte nerealist”. (sursa: Newsweek)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare