joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneKremlinul va reintroduce pregătirea militară în licee. Ce spune o mamă nemulțumită...

Kremlinul va reintroduce pregătirea militară în licee. Ce spune o mamă nemulțumită de această decizie

Unii părinți ruși și-au exprimat furia față de vestea că, pe fondul războiului dus de Kremlin contra Ucrainei, pregătirea militară de bază din epoca sovietică va fi reintrodusă ca materie în licee.

Așa-numitul program de „antrenament militar inițial”, care îi învață pe copii cum să monteze și să demonteze armele de foc, cum să acorde primul ajutor și cum să răspundă la un atac nuclear sau chimic, a fost desființat în 1993.

Ministrul rus al Educației, Serghei Kravtsov, a declarat miercuri că acest curs va fi adăugat în programă anul școlar următor.

„Va fi introdus în școli începând cu anul școlar următor. Acum este în curs de redactare și după 1 ianuarie va începe să fie testat”, a spus Kravtsov.

Vestea vine în timp ce Serghei Mironov, șeful partidului O Rusie Justă, a precizat pentru presă că desfășurarea cursului „ar pregăti în mod sistematic cetățenii pentru o posibilă confruntare cu inamicul”.

Ministerul rus al Educației i-a răspuns lui Mironov spunând că se lucrează la dezvoltarea unui curs de pregătire militară de bază în școli și colegii.

Un articol din ziarul rus Moskovsky Komsomolets a citat o mamă nemulțumită care a zis că se opune deciziei introducerii acestei materii în programă.

„Trebuie să ne pregătim copiii, mai ales la școală, nu pentru război, ci pentru o viață liniștită și fericită”, a spus Galina.

„În secolul XXI nu e loc pentru pregătirea militară de bază și educația fizică militarizată”, a adăugat aceasta.

Articolul mai notează că, atunci când materia figura în programă, școlarii trebuiau să asambleze și să demonteze cu rapiditate puștile de asalt. Desfășurau, de asemenea, antrenamente de tir și își puneau măști de gaze.

Articolul a mai menționat că părinții sunt divizați pe tema „militarizării” școlilor.

O altă mamă, Olga Turenko, care are 10 copii, a precizat că e de părere că „elevii trebuie să fie pregătiți pentru realitatea de astăzi”.

Înainte de anunțul lui Kravtsov, Mironov a spus că a obținut sprijinul ministrului adjunct al Apărării, Valery Gerasimov, care a menționat că ministerul său va susține propunerile legislative pentru restabilirea pregătirii militare.

Gerasimov propusese ca aceste cursuri să fie predate de veterani de luptă și să conțină cel puțin 140 de ore de pregătire militară de bază pentru elevii de clasele a X-a și a XI-a.

Elevii vor învăța despre echipamentul de protecție personală, primul ajutor, arme, cum să le folosească, respectiv elementele de bază ale împușcării, dar și utilizarea și producerea grenadelor de mână.

Elevii de liceu vor învăța, totodată, cum să opereze în războiul modern în care sunt folosite arme variate, dar și ce sunt tranșeele. (sursa: Newsweek)

Războiul Rusiei contra Ucrainei a scos la iveală lipsurile majore ale forțelor Kremlinului în materie de logistică, echipament, antrenament și doctrină de război, acestea având performanțe atât de slabe, încât oficialii ruși au întâmpinat dificultăți în a găsi voluntari pentru a reconsolida trupele, a declarat în septembrie un înalt oficial american. După ce Rusia a mobilizat 300.000 de ruși pentru a lupta împotriva Ucrainei, au apărut rapoarte săptămâna aceasta despre sute de recruți care au murit în lupte grele.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare