joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneLukașenko primește un mesaj clar de la Varșovia: Polonia va continua să...

Lukașenko primește un mesaj clar de la Varșovia: Polonia va continua să sprijine opoziția belarusă!

După ce s-a întâlnit joi la Varșovia cu lidera opoziției belaruse, președintele Poloniei, Andrzej Duda, a declarat că țara sa vrea să aibă o frontieră cu un Belarus liber și independent, nu cu un teritoriu aflat sub ocupație.

„Vrem să ne învecinăm cu un Belarus liber, suveran și independent a cărei societate, o națiune frățească, poate decide asupra propriei sorți”, a spus Duda după întâlnirea cu lidera opoziției din Belarus, Sviatlana Tsikhanouskaya.

Tsikhanouskaya, contracandidata lui Alexandr Lukașenko la ultimele alegeri prezidențiale, a fost forțată să emigreze după victoria autocratului într-un scrutin despre care Occidentul și opoziția din Belarus au spus că a fost fraudat.

„Nu vrem să ne învecinăm cu un teritoriu ocupat unde se află armata rusă, care a luptat împotriva unei societăți libere și independente”, a spus președintele polonez.

Duda a declarat că Polonia a sprijinit opoziția belarusă și va continua să facă acest lucru pentru că „poporul polonez este profund convins că lupta belarușilor care vor să aibă o țară liberă și suverană va avea succes”.

Acesta a oferit asigurări că belarușii care au fugit din țara lor sunt bineveniți în Polonia, adăugând că dorește ca ei să vadă țara sa ca pe o altă casă.

Referindu-se la războiul pe care Rusia îl desfășoară în continuare împotriva Ucrainei, Andrzej Duda a reliefat că va face tot posibilul să transmită lumii că belarușii autentici nu sunt ruși și că nu vor fi niciodată de acord cu ocupația și dominația rusă. (sursa: The First News)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare