vineri, aprilie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticUSR anunță moțiune simplă împotriva lui Lucian Bode pentru eșecul aderării la...

USR anunță moțiune simplă împotriva lui Lucian Bode pentru eșecul aderării la Schengen

Eșecul aderării țării noastre la spațiul Schengen a generat multiple nemulțumiri în rândul societății, dar și voci care cer ca responsabilii să plătească. Unul dintre principalii vinovați de eșecul de acum este considerat a fi Lucian Bode, care a avut sarcina de a se asigura că Viena înțelege clar că România nu are o problemă pe partea de migrație ilegală. De altfel, există consemnată declarația lui Bode din 23 noiembrie, prin care transmitea că omologul său austriac l-a asigurat că îngrijorările Austriei privind migranții nu vizau România.

Omologul meu austriac m-a asigurat în mai multe rânduri că ultimele declarații pe subiectul Schengen nu sunt îndreptate împotriva României, ci subliniază nevoia de acțiune urgentă în privința gestionării provocărilor migraționiste care afectează Austria”, spunea Bode foarte convingător cu câteva săptămâni în urmă.

De altfel, sunt mai multe voci care susțin că eșecul României în această nouă etapă de negocieri pentru aderarea la Schengen e legat strâns de slaba calitate a politicienilor români. Mai mult decât atât, acuzațiile sunt pe punctul să se transforme în moțiuni simple împotriva celor considerați responsabili. Iar Lucian Bode este unul dintre primii vizați în acest demers.

Într-o conferință de presă ce a avut loc astăzi la Oradea, Cătălin Drulă a anunțat că USR și Forța Dreptei depun luni moțiune simplă împotriva lui Lucian Bode, considerat principalul vinovat, alături de Iohannis, pentru eșecul aderării României la spațiul Schengen.

Pentru acest eșec trebuie să existe și responsabili. PNL, în frunte cu Lucian Bode, trebuie să își asume eșecul votului pentru aderarea României la Schengen. Dincolo de refuzul Austriei la acest vot este o diplomație neîndemânatică, o reprezentare externă făcută de amatori pentru România. Cei care ne-au asigurat luni de zile că este rezolvată problema aderării României la Schengen și, în ultimul moment, am văzut niște pseudo-eforturi care aproape au intrat în domeniul ridicolului, cu oameni care se filmează cu telefonul din PNL la întâlniri diplomatice, cu agitație mai mult pentru camere. Diplomația serioasă și dosarele serioase se rezolvă la masa băieților mari în Europa. (…) Dacă România ar fi avut oameni de stat care să o reprezinte, nu și-ar fi permis niciodată Austria ce a făcut ieri.„, a punctat Drulă la Oradea.

Drulă a adăugat că a cerut deja public demisia lui Lucian Bode și a anunțat că luni USR și Forța Dreptei vor depune moțiune împotriva sa, fiind deja a doua moțiune împotriva acestui ministru.

„Are nenumărate motive pentru a pleca din funcție, de la plagiat la licitații aranjate, dar cel mai grav este dosarul Schengen, cu o afectare incalculabilă a viitorului economic al României. Nu putem avea un ministru de Interne de mâna a treia în Europa.”, a mai punctat Drulă.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare