vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneAnalist militar: O coaliție de "trei plus unu" ar fi alături de...

Analist militar: O coaliție de „trei plus unu” ar fi alături de SUA împotriva invaziei chineze asupra Taiwanului

O coaliție de "trei plus unu" ar fi probabil alături de SUA împotriva Chinei dacă forțele Beijingului ar invada Taiwanul, asta pe lângă aliații europeni precum Regatul Unit și Franța, a precizat un analist în cadrul unui eveniment al Twitter Spaces. "Plus unu" din ecuație este Taiwanul. 

La evenimentul găzduit de Twitter au participat unul dintre cei mai prolifici analiști militari ai Bloomberg, Tobin Harshaw, respectiv editorialistul Hal Brands. 

Vorbind despre nevoia Statelor Unite de a-și găsi aliați pentru un război în Pacificul de Vest, pe care ar fi greu să-l câștige pe cont propriu, Brands a spus:

„Întrebarea critică este cât de repede pot fi consolidate aceste chestiuni. Într-adevăr trebuie să descurajezi acel război pentru a nu trebui să lupți. Iar asta necesită evidențierea opoziției multilaterale cu care s-ar putea confrunta China”, a zis acesta. 

Brands a descris Australia drept „cel mai loial aliat al SUA” și a considerat Japonia ca fiind cel mai important aliat al americanilor. În ceea ce privește India, a fost descrisă ca fiind „aliniată, dar nu aliată cu SUA”.

Brands a spus că oficialii japonezi și australieni sunt „puternic aliniați” cu SUA în problema China-Taiwan. El a adăugat că există „un sentiment că vine o criză și, probabil, va veni mai devreme decât mai târziu”.

Japonia a părut cea mai îngrijorată, a continuat acesta, pentru că se află în proximitatea Taiwanului. El a amintit în acest context că Japonia răspunde prin creșterea cheltuielilor pentru Apărare.

În ceea ce privește Australia, Brands a menționat pactul AUKUS, care include Marea Britanie. El a spus, de asemenea, că a apărut o alianță trilaterală între SUA, Australia și Japonia.

Deși India a fost considerată a nu reprezenta o „putere militară majoră în Pacificul de Vest”, dacă ar oferi acces armatei americane la activele sale teritoriale din regiune, cum ar fi insulele Andaman și Nicobar, atunci ar putea fi utilă.

Referitor la europeni, Brands și-a exprimat opinia despre capacitățile lor militare în Pacificul de Vest că „sunt destul de limitate – nu inexistente, dar limitate”. Cu toate acestea, s-ar putea implica și ar putea aplica sancțiuni. (sursa: Taiwan News)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare