miercuri, aprilie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneSeidler prezintă date din proiectul de buget pe anul 2023: "Mitul PSD-ului...

Seidler prezintă date din proiectul de buget pe anul 2023: „Mitul PSD-ului care e interesat de pensionari a căzut!”

Privind proiectul de buget creionat de actuala guvernare pentru anul 2023, deputatul USR Cristian Seidler a trecut în revistă mai multe date potrivit cărora PSD a introdus un punct de pensie ce nu acoperă nici măcar rata inflației, asta în timp ce alocă o sumă imensă pentru rău famatele pensii speciale.

Seidler a mai punctat că suma alocată ajutoarelor pentru pensionari este mai mică decât cuantumul prevăzut pentru pensiile speciale.

„Mitul PSD-ului care e interesat de pensionari a căzut.

Suma ajutoarelor pentru pensionari (vouchere pe card, ajutor pentru energie și sumele de 600, 800 și 1000 de lei ce vor fi date în 2 tranșe) în anul 2023 va fi mai mică (12,3 mld lei) decât suma alocată pentru pensii speciale (13,2 mld lei).

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și, prin el, întreg Guvernul sărăciei, va rata eliminarea pensiilor speciale, prevăzută în PNRR până la finalul anului, pentru care au fost alocate 13,2 mld de lei, reprezentând 0,85% din PIB. În total, pentru pensii (contributive și speciale) se vor aloca 7,8% PIB.

După ce s-a dat de ceasul morții că nu poate crește pensiile din cauza acelui 9,4% din PNRR, Guvernul sărăciei alocă 6,95% din PIB pentru pensii contributive, un procent mai mic decât cel din 2022, de 7,32% din PIB.

După ce a promis valoarea punctului de pensie de 1.875 de lei, deși e de peste 1 an la guvernare, acum PSD acordă doar 1.785 de lei, ceea ce nu acoperă nici măcar rata inflației”, a scris Cristian Seidler pe Facebook.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare