sâmbătă, aprilie 27, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneDezastrele naturale au cauzat pierderi economice globale de 313 mld. dolari anul...

Dezastrele naturale au cauzat pierderi economice globale de 313 mld. dolari anul trecut. În România au ars 163.000 de hectare de teren

Un studiu global realizat de AON, companie de consultanță privind gestionarea riscurilor şi servicii de asigurări, arată date îngrijorătoare privind pierderile economice globale cauzate de dezastrele naturale anul trecut. Aproximativ 75% din pierderile globale asigurate au fost înregistrate în Statele Unite.

Pierderile economice globale din 2022 cauzate de dezastre naturale au atins 313 miliarde de dolari, iar companiile de asigurări au acoperit o parte de 132 de miliarde de dolari. Anul 2022 a devenit, astfel, al cincilea cel mai costisitor an din istorie pentru industria asigurărilor.

De exemplu, în cazul cutremurului din Turcia, care a generat daune de aproximativ 90 de miliarde de dolari, aproximativ 42% din pagube au fost acoperite de companiile asigurări.

Evenimentele climatice extreme, inclusiv valurile de căldură, perioadele de secetă şi de inundaţii continuă să stabilească noi recorduri şi să impună provocări pentru economia şi societatea globală. În acest context, rolul companiilor de asigurări devine esenţial pentru a atenua impactul economic al acestor dezastre şi a îmbunătăţi rezilienţa comunităţilor afectate. Cifrele acestui raport evidenţiază importanţa consolidării eforturilor de atenuare a riscurilor şi de investiţii în instrumente şi soluţii eficiente pentru viitoarele practici de atenuare şi adaptare„, arată compania.

Mai mult, studiul arată că aproximativ 75% din pierderile globale asigurate au fost înregistrate în Statele Unite. România este departe de Statele Unite în cadrul clasamentului pagubelor cauzate de dezastrele naturale – anul trecut, au ars 163.000 de hectare de teren în România ca urmare a incendiilor de pădure, provocând pagube considerabile şi plasând ţara pe locul doi în Europa, după Spania, unde au ars 316.000 de hectare de teren.

Conform datelor derivate din monitorizări EFFIS făcute prin satelit, întinderea totală afectată de incendiile forestiere din Uniunea Europeană în 2022 a fost a doua cea mai mare din acest secol, depăşită doar de anul 2017.

Studiul global „Vreme, climă şi catastrofe” (Weather, Climate and Catastrophe Insight) măsoară modul în care aceste elemente s-au schimbat şi au influenţat societatea, economia şi sistemul de asigurări.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare