miercuri, mai 8, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneUSR Dolj sesizează Curtea de Conturi: schimbarea unui bec în Craiova costă...

USR Dolj sesizează Curtea de Conturi: schimbarea unui bec în Craiova costă peste 3.500 lei

USR Dolj denunță modul iresponsabil în care administrația PSD conduce Craiova. Într-o conferință de presă, Cezar Dragoescu, lider al formațiunii la nivel județean, a anunțat că a sesizat Curtea de Conturi pentru a face o verificare ale contractelor cu firma care asigură iluminatul public în Craiova. Practic, acesta susține că pentru montarea unui stâlp de 4 m, Primăria plătește peste 15.000 lei și pentru schimbarea unui bec peste 3.500 lei.

Într-un comunicat de presă, formațiunea politică susține că administrația PSD condusă de Olguța Vasilescu nu este interesată de modul în care sunt cheltuiți banii craiovenilor și nici de calitatea vieții locuitorilor acestui oraș. Asta se vede în calitatea proastă a drumurilor din oraș, din care peste 25% nu sunt asfaltate. Craiova are cele mai multe străzi neasfaltate, în comparație cu celelalte orașe mari din România. Străzile sunt pline de gropi și, mai nou, sunt inundate la fiecare ploaie. La toate acestea se adaugă și lucrările de mântuială făcute de instituțiile subordonate primăriei. Pe scurt, vorbim despre o situație catastrofală a drumurilor din oraș, cartiere întregi fără asfalt și fără utilități, ținute în subdezvoltare.

Absența parcurilor industriale este una dintre problemele semnalate în conferința de presă. În prezent, lipsesc investitorii care ar putea genera locuri de muncă bine plătite pentru craioveni și pentru locuitorii zonei metropolitane. Acestea sunt doar câteva dintre marile probleme ale orașului, care nu o interesează pe primărița Olguța Vasilescu, în timp ce se ocupă cu paranghelii de milioane de euro. – se arată în comunicatul de presă.

„Craiova are șansa unei dezvoltări durabile dacă partidele democratice de dreapta răspund invitației USR de realizare a unui pol politic de dreapta, o alternativă credibilă și durabilă pentru alegerile locale din 2024. Răspunsul primit până acum de la mai multe formațiuni politice este unul pozitiv, însă o formulă concretă, finală, va putea fi prezentată după mai multe discuții”, a declarat Ion Belu, președintele USR Craiova.

Jaful din bani publici este la el acasă în Craiova. Un exemplu este cazul tarifelor aprobate de Consiliul Local Craiova pentru firma care gestionează iluminatul public.

O parte dintre aceste tarife majorate depășesc de peste opt ori valoarea existentă în piață și ajung la sume de-a dreptul colosale. De exemplu, pentru montarea unui stâlp de 4 m, Primăria plătește peste 15.000 lei și pentru schimbarea unui bec peste 3.500 lei.

„Am depus săptămâna trecută la Curtea de Conturi o sesizare prin care solicităm să se facă verificări ale contractelor în derulare cu această companie. În acest fel, nu asistăm pasivi la devalizarea bugetului local. Oprim jaful din banii publici!” spune Cezar Dragoescu, liderul consilierilor locali USR Craiova.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare