vineri, mai 3, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticCristina Prună: "Am aflat că nepotul lui Ciolacu va lua bani din...

Cristina Prună: „Am aflat că nepotul lui Ciolacu va lua bani din PNRR”

În plin scandal legat de nepotism în PSD, după exploziile de la Crevedia, o informație extrem de interesantă este făcută publică de Cristina Prună, vicepreședintele Comisiei pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților. Aceasta susține că a consultat lista proiectelor depuse și a remarcat că firmele nepotului lui Marcel Ciolacu se află printre beneficiari.

În urma unei solicitări făcute în luna iunie a acestui an de Cristina Prună, vicepreședintele Comisiei pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților, către Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, pe tema alocării banilor europeni prin PNRR, aceasta a aflat un aspect interesant. Deși Marcel Ciolacu a refuzat să comenteze cazul fiului de primar care făcut zeci de victime la Crevedia, spunând că toată lumea e copilul cuiva, se pare că acesta și-ar favoriza familia în procesul de obținere a banilor europeni, prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Ca urmare a acestei interpelări, o lună mai târziu, au fost publicate pe site-ul ministerului Energiei lista cu firmele care au aplicat la finanțări europene prin PNRR și stadiul evaluării proiectelor. Astfel, Cristina Prună a identificat două firme ale nepotului premierului Marcel Ciolacu care ar fi eligibile pentru a primi peste 110 milioane de lei pentru dezvoltarea de proiecte de energie regenerabilă.

Mult hulitul PNRR de către însuși Marcel Ciolacu ajunge să finanțeze și firmele rudelor PSD. Cel puțin interesant este că aceste firme au rezultate financiare modeste sau chiar pierderi. Mă bucur totuși că presiunea constantă pe care am pus-o pe ministerul Energiei, l-a determinat pe actualul ministru, Sebastian Burduja, să publice transparent stadiul proiectelor depuse. Abia află și opinia publică unde se împart banii din PNRR”, a declarat deputata USR Cristina Prună

În cadrul acestui apel au fost depuse peste 700 de proiecte, iar termenul de punere în funcțiune a investițiilor ar trebui să se facă până la data de 30 iunie 2024. S-a pierdut nepermis de mult timp pentru evaluarea acestor proiecte, iar foarte multe firme au renunțat la finanțare din pricina faptului că timpul este foarte scurt. Birocrația este de multe ori o piedică pentru firmele care doresc să dezvolte proiecte de energie regenerabilă, inclusiv în ceea ce privește obținerea avizelor tehnice de racordare la rețea de la operatorul de stat Transelectrica. Surpriză sau nu, firmele nepotului domnului Ciolacu au obținut avizele tehnice de racordare în luna martie a acestui an,” a adăugat deputata Cristina Prună.

Reamintim că apelul de proiecte în cadrul PNRR pentru măsura de investiții în noi capacități de producție de energie electrică din surse regenerabile a fost lansat anul trecut și are întârzieri extrem de mari.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare