vineri, mai 3, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneEuroparlamentarul Vlad Gheorghe le-a dus austriecilor o factură de 11.000.000.000 de euro,...

Europarlamentarul Vlad Gheorghe le-a dus austriecilor o factură de 11.000.000.000 de euro, pentru decizia de a lăsa România în afara spațiului Schengen

O situație foarte interesantă s-a petrecut astăzi la Viena, unde europarlamentarul Vlad Gheorghe s-a dus cu o factură la guvernul Nehammer. Factura, în valoare de 11.000.000.000 de euro ar reprezenta suma cuvenită României pentru faptul că a fost lăsată în afara spațiului Schengen în mod nejustificat.

Suma din factură este, de fapt, contravaloarea statului la cozi al românilor în Europa pentru un an de zile.

Europarlamentarul Vlad Gheorghe, din partea grupului politic Renew Europe, a făcut marți, 5 septembrie, un gest fără precedent: acesta s-a dus la guvernul austriac cu o factură în sumă de 11.000.000.000 euro, bani care reprezintă pierderile financiare suferite de România pe parcursul unui an, pentru că țării noastre i s-a negat în mod nejustificat accesul la spațiul Schengen de către Guvernul Nehammer.

Acesta a anunțat că va face asta cu câteva zile înainte și astăzi a postat în social-media și fotografii ale facturii pe care a dus-o la Viena.

Sursă foto: Vlad Gheorghe

„Le-am dat austriecilor la ei acasă, la Viena, factura de 11.000.000.000 de Euro pe care trebuie să o plătească românilor pentru că ne-au lăsat iar în afara spațiului Schengen. Atât ne costă anual statul pe la cozi din cauza celor care ne discriminează – fără TVA, că suntem în UE.

Să zică mersi Herr Nehammer că i-am facturat un singur an la plată, deşi din 2011 România îndeplineşte toate criteriile de aderare la Schengen. Să fie foarte clar: decizia guvernului austriac de a lăsa IAR România în afara Schengen este una profund arbitrară şi discriminatoare.

Acum că s-a încheiat campania în Austria, Karl Nehammer tot se-ncăpățânează să ne discrimineze – că aşa-i zice prietenul de la Moscova, că aşa îi zice prietenul de la Budapesta, nu ne interesează.

Ori intrăm în Schengen – cum merităm de peste 10 ani, ori guvernul Nehammer are de plată 11 miliarde anual către România.

În viața reală orice faptă are consecințe, iar dacă guvernul PSD-PNL nu e în stare să impună respectul pe care România îl merită, atunci ne ocupăm de la Bruxelles să facem politicienii austrieci care ne discriminează să plătească.” – a declarat public europarlamentarul român.

https://www.potcoavadunarii.ro/
Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare