duminică, aprilie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneÎncepe construcția fabricii de componente electronice a DIEHL la Brașov. Investiţie de...

Începe construcția fabricii de componente electronice a DIEHL la Brașov. Investiţie de 40 mil. euro

Primăria Brașov anunță demararea lucrărilor de construcție a fabricii de sisteme electronice a companiei germane DIEHL Controls, în parteneriat cu compania de investiții în parcuri industriale și logistice CTP.

Noua fabrică va fi construită la Brașov pe DN 13 (B-dul Griviței), între magazinul Black Sea și compania Varta, în urma unei investiții de aproximativ 40 de milioane de euro, împărțită în două etape.

Proiectul va asigura aproximativ 600 de locuri de muncă până la sfârșitul anului 2027, la care se pot adăuga alte 100 – 150 de locuri de muncă în partea de cercetare și dezvoltare a companiei. Până la începerea producției, în vara anului 2024, vor fi instruiți peste 100 de angajați, în principal în zona producție. 

Potrivit anunțului Primăriei Brașov, pe lângă Wangen im Allgäu și Namysłów din Polonia, Brașov va deveni cel de-al treilea hub de producție din Europa pentru Diehl Controls. Compania germană va produce la Brașov până la douăsprezece milioane de sisteme electronice anual până la sfârșitul anului 2027, inclusiv pentru pompe de căldură, precum și sisteme electronice standardizate IATF (International Automotive Task Force) pentru industria auto.

,,Aceasta este a șasea fabrică de producție pe care o avem și a treia din Europa. Pentru a putea crește capacităților de producție ale DIEHL Controls, această investiție este importantă, deoarece, în acest moment, nu putem îndeplini toate solicitările clienților noștri. Vom începe cu 4 produse, care sunt deja în portofoliul nostru și vom extinde portofoliul nostru cu sisteme produse doar de fabrica din Brașov, atât sisteme electronice pentru  de pompe de căldură, cât și sisteme electronice standardizate IATF (International Automotive Task Force) pentru industria auto. Vorbi de sisteme necesare industriei auto pe care le vom produce doar aici, la Brașov. Și, astfel, și prin aceasta puteți vedea importanța Brașovului pentru noi”, a precizat Josef Fellner, director financiar al DIEHL Controls.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare