joi, mai 2, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneCancelarul Nehammer susține că extinderea Shengen e imposibilă. Vlad Gheorghe: "De plata...

Cancelarul Nehammer susține că extinderea Shengen e imposibilă. Vlad Gheorghe: „De plata despăgubirilor pentru discriminarea românilor nu scapi, Karl Nehammer”

Șansele României de a intra în Schengen la Consiliul UE din decembrie pe JAI (Justiție și Afaceri Interne) sunt, în acest moment, aproape nule. Asta după ce cancelarul austriac Kark Nehammer a declarat la Viena că, în contextul geopolitic actual, extinderea Schengen e imposibilă. Europarlamentarul Vlad Gheorghe susține, însă, că acesta este un tertip al cancelarului austriac de a scăpa de despăgubirile materiale cerute de România pentru discriminare, după refuzul său de a include România în spațiul Schengen.

Într-o conferință de presă susținută la Viena, Nehammer a spus că nu există nicio șansă ca România, Bulgaria sau alți membri să mai adere la Schengen, fără o reformă în spațiul fără granițe și, de fapt, fără o regândire a întregului sistem Shengen. Acesta a mai spus că până atunci, extinderea spațiului Schengen este o imposibilitate.

Europarlamentarul Vlad Gheorghe, din partea grupului politic european Renew Europe, susține că invocarea terorismului este doar un tertip al cancelarului austriac de a ține în continuare România în afara spațiului Schengen și de a nu plăti despăgubiri materiale cerute în numele statului român pentru discriminare.

Austria vrea să desființeze Schengen ca să scape de plata despăgubirilor. ”Competentul” Karl Nehammer vorbește despre terorism ca să țină românii și bulgarii la coada Europei, dar pe cel care a omorât austrieci sub nasul lui când era ministru de interne nici nu l-a mirosit.

Nehammer insistă să se facă de râsul Europei cu declarații din ce în ce mai fanteziste. După ruta migranților care ajungeau prin Austria cu ocol de mii de kilometri prin România, așa de grăbiți erau să vină-n Europa, acum cancelarul austriac bagă la înaintare atacurile teroriste. D-aia nu mai vrea Schengen Austria, că e ”o problemă de securitate”. Păi să-i amintim lui Nehammer ”problema de securitate” care s-a lăsat cu 4 morți în 2020, uciși de un jihadist – surpriză! cetățean austriac.

Ministrul de interne pe-atunci, Nehammer a rezolvat problemele de securitate așa de competent, că s-a lăsat cu împușcături și victime în centrul Vienei. A zis Nehammer atunci că au fost niște ”erori de comunicare” și d-aia le-a scăpat cetățeanul respectiv, deși autoritățile din Slovacia îi avertizaseră pe austriecii din ministerul condus de Nehammer despre terorist. Adicătelea, a funcționat Uniunea europeană și Schengenul, că dintr-o altă țară membră Nehammer a primit informații importante – el le-a ignorat și nu și-a făcut treaba, deci problema este el, nu Schengen.

Faptul că Nehammer ține România și Bulgaria în afara spațiului unic de circulație european are legătură doar cu Nehammer, nu cu migrația, cu terorismul, cu avioane și floricele inventate pe rând, fie de unul singur, fie la ordinul prietenului Vladimir Putin. Dacă în calitatea de ministru de interne nu ai fost în stare să-ți faci treaba și să-ți protejezi cetățenii de atacurile altor cetățeni, atenție! este clar că nici în fruntea guvernului nu știi, nu vrei, nu poți să faci ce trebuie pentru securitatea Austriei. Iar de plata despăgubirilor pentru discriminarea românilor nu scapi, Karl Nehammer! Mai vine o factură curând, că trece anul și dacă nu suntem în Schengen, pac! se mai adună miliardele de euro pe care le ai de dat României.„, a scris europarlamentarul Vlad Gheorghe pe pagina sa de Facebook.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare