vineri, mai 10, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InternePUNCTE-CHEIE. Cu sărbătorile

PUNCTE-CHEIE. Cu sărbătorile

În săptămâna 18 - 24 decembrie, de dinainte de Crăciun, TeraPlast a anunțat preluarea producătorului de ţevi Palplast din Republica Moldova, BTDConstruct & Ambient a finalizat lucrările pentru o reţea inteligentă de distribuţie a gazelor naturale, iar un sondaj Bestjobs arată că, anul acesta, 24% dintre angajați s-au confruntat cu epuizarea pe plan profesional (burnout).

Un sondaj realizat de platforma de recurtare Bestjobs arată că, anul acesta, 43% dintre angajaţi şi-au căutat un nou loc de muncă și alţi 24% s-au confruntat cu epuizarea pe plan profesional (burnout). Pentru anul viitor, 52% intenţionează să-şi schimbe jobul actual în prima jumătate a anului, în timp ce alţi 27% rămân deschişi la această posibilitate. ”Anul 2023 este aproape de final, iar mai mult de 40% dintre angajaţi spun că a fost mai bun decât 2022”, arată platforma de recrutare online Bestjobs. 

Compania BTDConstruct & Ambient a finalizat lucrările pentru o reţea inteligentă de distribuţie a gazelor naturale în 3 comune din judeţul Olt, în parteneriat cu CEC Bank, proiect finalizat în 5 luni. Cu o valoare de peste 65 milioane lei, în cadrul proiectului s-au realizat 130 km de reţea de distribuţie şi 3.700 de branşamente, o staţie de reglare, măsurare de capacitate 10.000 mc/h.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că cinci imobile din zona protejată istoric din Bucureşti vor fi consolidate, în cadrul unei investiții în valoare de 72,1 milioane de lei. „Clădirile pentru care AMCCRS a obţinut finanţare se află la următoarele adrese: Bd. Gheorghe Magheru nr.27, sector 1, Calea Moşilor nr.80 sector 2, Şipotul Fântânilor nr.5, sector 1, Intrarea Vasile Păun nr.2 sector 5 şi Calea Moşilor nr. 126 sector 2”.

Grupul TeraPlast anunță preluarea producătorului de ţevi Palplast din Republica Moldova, într-o tranzacție în valoare de 1,8 milioane de euro. Reprezentanţii companiei spun că piaţa are un potenţial imens, iar statutul de ţară candidată al Republicii Moldova la aderarea la Uniunea Europeană deschide porţile fondurilor de pre-aderare.

Guvernul a adoptat proiectului legii privind energia eoliană offshore, care a fost trimis spre adoptare Parlamentului. Conform proiectului, pentru operaţionalizarea investiţiilor în energia eoliană offshore, Ministerul Energiei va demara, în termen de 3 luni de la intrarea în vigoare a legii, un studiu de specialitate în baza căruia va fi pregătită procedura de concesiune şi activităţile de explorare, construcţie a centralelor electrice eoliene offshore şi exploatare a acestora. „Astăzi mai facem un pas important înspre îndeplinirea unui nou jalon important din PNRR – crearea unui cadru legal coerent şi previzibil pentru producerea în România a energiei eoliene offshore, un obiectiv al mandatului meu la Ministerul Energiei. Prin producerea de energie eoliană offshore vom creşte independenţa sistemului energetic şi vom asigura o energie mai verde în casele românilor. (…) Proiectul de lege adoptat astăzi urmează să intre în dezbaterea Parlamentului la începutul lunii februarie, odată cu noua sesiune parlamentară”, a afirmat ministrul Sebastian Burduja.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare