vineri, mai 3, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InternePUNCTE-CHEIE: Start la investiții

PUNCTE-CHEIE: Start la investiții

Încă din primele zile ale anului, săptămâna 1-7 ianuarie, OMV Petrom a încheiat două tranzacții importante în portofoliul său de energie regenerabilă și mobilitate, Oil Terminal a finalizat construcția unui rezervor de capacitate 55.000 mc, cel mai mare realizat după 1989, iar TTS a finalizat proiectul de modernizare a infrastructurii portului Giurgiu.

Săptămâna trecută, Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru ratificarea Acordului de împrumut – Proiect privind consolidarea bazelor pentru îmbunătăţirea furnizării serviciilor judiciare – dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Acordul, semnat la Bucureşti la 17 iulie 2023, are o valoare de 100 de milioane de euro împrumut şi 34 de milioane de euro contribuţia României, cu o durată de 7 ani, în perioada 2023-2030.

OMV Petrom a anunțat două tranzacții importante în portofoliul său de energie regenerabilă și mobilitate: achiziția pachetului de 50% din acțiunile Electrocentrale Borzești, de la RNV Infrastructure, cu proiecte din surse regenerabile cu o capacitate de aproximativ 1 GW, din care 950 MW eolian și 50 MW fotovoltaic, și preluarea integrală a Renovatio Asset Management, proprietarul celei mai mari rețele de încărcare pentru vehicule electrice din România.

Oil Terminal a finalizat construcția unui rezervor de capacitate 55.000 mc, cel mai mare realizat după 1989. “În data de 05.01.2024 Oil Terminal a bifat o premieră pentru cei 125 de ani de activitate ai companiei inaugurând un rezervor cu o capacitate de stocare de 55.000 mc amplasat în Secţia Platformă Sud,  cel mai nou şi amplu obiectiv de investiţii al societăţii şi totodată cel mai mare rezervor construit după 1989”, au transmis reprezentanţii companiei. Rezervorul inaugurat , cu o capacitate de 55.000 mc, este prevăzut cu un capac metalic flotant, are o înălţime de 18 metri, diametru de 60 metri şi o cuvă de 10.000 mp, la construirea  acestuia fiind utilizate 900 tone de metal. 

TTS a finalizat proiectul “Modernizarea infrastructurii în portul Giurgiu, zona Ramadan, danele 1, 2 – platforma portuară, utilități, cai de acces”, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa prioritară 1 “Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient”, Obiectivul Specific 1.3 “Creșterea gradului de utilizare a căilor navigabile și a porturilor situate pe rețeaua TEN-T centrală”, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori București. Valoarea totală a proiectului (cu TVA) se ridică la 23,9 milioane de lei, din care 14,3 milioane de lei reprezintă finanțare nerambursabilă.

În final, Primăria Sibiu a obţinut o finanţare nerambursabilă de peste 8,5 milioane de lei pentru construcţia unei noi clădiri în care vor funcţiona o creşă cu 30 de locuri şi o grădiniţă cu 60 de locuri.  „Valoarea totală estimată a proiectului este de 20,16 milioane de lei, diferenţa urmând să fie suportată din bugetul local”, a anunțat instituția.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare