joi, mai 2, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterne"Ia-le banii!" - o inițiativă cetățenească europeană de confiscare a averilor nejustificate,...

„Ia-le banii!” – o inițiativă cetățenească europeană de confiscare a averilor nejustificate, lansată de un europarlamentar român

Cei care nu pot explica modul în care și-au realizat averile ar trebui să piardă banii. Asta dorește un europarlamentar român, prin lansarea unei inițiative cetățenești pe care dorește să o promoveze în următoarea perioadă.

Un fel de lege a lustrației este ceea ce dorește să instituie europarlamentarul Vlad Gheorghe, din partea grupului politic european Renew Europe. Prin intermediul ei s-ar putea ajunge la performanța de a confisca banii tuturor celor care nu pot justifica felul în care au acumulat avere. Mai mult, cei cercetați pentru comiterea unor fapte de corupție ar trebui anchetați atât personal, cât și la nivelul familiei, cu privire la toate bunurile imobile și mobile care constituie averea pusă sub lupă.

Inițiativa nu se poate realiza fără sprijin din partea societății civile și fără un comitet al cetățenilor care doresc să se implice în acest demers, care ar pune frână unui mod, să zicem, mai puțin onest de a acumula bogăție în societate.

Vlad Gheorghe susține că o astfel de inițiativă ar face exact ceea ce nu au făcut partidele și cetățenii în ultimii 30 de ani. Dar pentru a se ajunge la acest pas sunt necesare 1 milion de semnături din țară și din diaspora.

„La 34 de ani de când România a devenit țară liberă de comunism și de dictatură, lansăm o inițiativă care, la fel ca legea lustrației, ar fi trebuit realizată încă din 1990. Pentru toți cei care nu pot explica averea dobândită, soluția e simplă: ia-le banii!

Pe scurt, cerem ca pentru toți cei care sunt cercetați pentru fapte de corupție să se facă o anchetă separată privind averea totală nu doar a lui, ci și a familiei sale. Nu vorbim doar despre suma sau prejudiciul din dosarul sau dosarele de corupție pe care le are respectivul, ci despre TOATE bunurile mobile și imobile care constituie averea în cauză. Dacă evaluarea veniturilor oficiale încasate este sub valoarea vilelor, limuzinelor, conturilor etc. – Ia-le banii!

Avem nevoie de 1 MILION de semnături în țară și în diaspora ca legislația pentru confiscarea averilor nejustificate să devină realitate nu doar în România, ci în toată Uniunea Europeană.

Primul pas să reușim împreună – trebuie să avem un număr de inițiatori care să formeze comitetul cetățenilor. Dacă vreți să faceți parte dintre organizatori, INTRAȚI ACUM pe https://ia-lebanii.ro/ și SEMNAȚI acolo, să ne apucăm de treabă.

România este țara noastră, nu a lor, este țara oamenilor cinstiți, care muncesc din greu pentru ei și familiile lor. NU MAI ACCEPTĂM hoția și îmbogățirea din furt, din șpăgi, din șmecherii făcute cu banii publici. #ia_lebanii!” – a anunțat Vlad Gheorghe într-o postare din social media.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare