sâmbătă, septembrie 14, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneSpitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca obține o finanțare de 36,9 mil....

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca obține o finanțare de 36,9 mil. lei pentru reabilitare termică şi eficientizare energetică

Proiectul a fost selectat pentru finanțare în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027.

Consiliul Județean Cluj anunță marți că proiectul „Reabilitarea termică și eficientizarea energetică a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca” a fost selectat pentru finanțare în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027.

Cu o valoare de 36,9 milioane de lei, cu TVA inclus, proiectul vizează reabilitarea termică a anvelopei clădirii, refacerea hidroizolațiilor la nivelul soclurilor, al plăcilor teraselor și al copertinelor, precum și instalarea unor sisteme de panouri fotovoltaice. De asemenea, printre lucrări se numără și schimbarea și modernizarea centralei termice existente, echilibrarea termo-hidraulică a corpurilor de încălzire, a coloanelor de agent termic și a rețelei de distribuție, echiparea cu dispozitive de autoreglare pentru reglarea distinctă a temperaturii și calității aerului interior, dar și lucrări conexe pentru îmbunătățirea performanței energetice a clădirii.

„Este o nouă reușită care ne bucură și care dovedește, o dată în plus, preocuparea noastră constantă pentru asigurarea climatului optim de realizare a actului medical. Dincolo de suma considerabilă de bani pe care am reușit să o atragem din fonduri europene, economisind astfel banii clujenilor, extrem de importante sunt numeroasele beneficii ale acestei investiții, care vor fi resimțite atât de pacienții cât și de personalul spitalului nostru”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, potrivit unui comunicat de presă.

Prin această investiție se urmărește reducerea consumului anual de energie primară cu 58,56%, scăderea nivelului specific al gazelor cu efect de seră cu 73,35%, respectiv reducerea consumului anual de energie finală pentru încălzire cu 75,94%.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Articole Populare

spot_img

Articole Populare