miercuri, iunie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneDeputata USR Diana Buzoianu a depus sesizare la CNCD după ce ÎPS...

Deputata USR Diana Buzoianu a depus sesizare la CNCD după ce ÎPS Teodosie a sfătuit o femeie abuzată de soț „să-și ducă crucea”

În cadrul unei emisiuni, ÎPS Teodosie a sfătuit o femeie, care a spus că a fost abuzată psihologic de soț, „să își ducă crucea” și să se roage ca Dumnezeu ”să-i suplinească” bărbatului empatia.

Deputata USR Diana Buzoianu anunță miercuri că a depus o sesizare la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pe tema declaraţiilor recente ale arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie.

Diana Buzoianu a scris pe pagina sa de Facebook: „(…) Suntem în anul 2024. Și nu, femeile nu trebuie să-și ducă nicio cruce ca acum sute de ani în care nu prea aveau niciun drept. Sigur că sunt mulți care și azi ar vrea ca femeile să fie la fel de lipsite de apărare și drepturi ca în 1800. Doar că acum suntem milioane, inclusiv de români, care nu mai acceptăm asta. 

Da. Declarațiile domnului Teodosie discriminează și încalcă legea din zilele noastre. Dacă le făcea în 1800, atunci nu era niciun instrument să fie sancționate. Dar în 2024… dacă cei care trebuie să ne apere drepturile, cu legea în mână, nu sunt orbi… în câteva zile această declarație ar trebui amendată (…)”

În cadrul unei emisiuni, ÎPS Teodosie a sfătuit o femeie, care a spus că a fost abuzată psihologic de soț, „să își ducă crucea” și să se roage ca Dumnezeu ”să-i suplinească” bărbatului empatia. Vezi ÎPS Teodosie, sfat pentru o femeie abuzată psihologic de soț: „Să își ducă crucea. Soluția este să nu vă despărțiți”

Arhiepiscopia Tomisului a transmi printr-un comunicat de presă, în urma scandalului, că aprecierea unui abuz o face legea statului, iar ÎPS Teodosie a oferit „o soluţie strict duhovnicească”: „Aprecierea unui abuz sau a unei violențe o face legea statului, prin organele abilitate. Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie a oferit o soluție strict duhovnicească. Dezavuăm interpretările pline de reproș care s-au stârnit pe seama sfaturilor solicitate și oferite cu bună credință”

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare