duminică, iunie 30, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticElena Lasconi este candidata USR la prezidențiale

Elena Lasconi este candidata USR la prezidențiale

Noul lider al USR, Elena Lasconi, va candida la alegerile prezidenţiale. Până acum, în cursă s-au anunțat George Simion (AUR), Ana Birchall (independent) și Diana Șoșoacă (SOS România). 

Noul lider al Uniunii Salvaţi România (USR), Elena Lasconi, a fost aleasă sâmbătă, la Congresul extraordinar al partidului, drept candidatul partidului la alegerile prezidenţiale. 

Pentru candidatura sa au fost înregistrate 531 de voturi (94,31%), în timp ce contracandidaţii săi au obţinut: Octavian Berceanu – 25 de voturi (4,44%) şi Dumitru Stanca – 7 voturi (1,24%).

„Mulțumesc colegilor mei pentru încredere, pentru onoarea de a mă alege candidatul la alegerile prezidențiale din partea USR! 94,32 la sută din voturile colegilor mei înseamnă pentru mine o responsabilitate uriașă. Va fi foarte greu. Toată viața am ales drumul greu și s-a dovedit a fi cel bun, cu cele mai mari satisfacții. Nu am visat vreodată că voi ajunge aici, dar cred că e de bine pentru că ceea ce m-a adus în acest punct vine din iubire”, a scris Lasconi sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

Până acum, la cursa pentru prezidențiale s-au anunțat George Simion (AUR), Ana Birchall (independent) și Diana Șoșoacă (SOS România). 

Elena Lasconi, primarul municipiului Câmpulung, a câștigat miercuri funcția de președinte al Uniunii Salvaţi România (USR), după ce a obținut 68,14% din voturile exprimate de membrii partidului. Scrutinul s-a desfășurat online timp de două zile, în perioada 24-25 iunie, timp în care au votat 11.333 din 25.607 de membri USR. Alegerile interne au avut loc după ce președintele Cătălin Drulă a ieșit în spațiul public din cauza rezultatului dezastruos al USR la alegerile din 9 iunie.

De profesie economist, Lasconi a lucrat aproape 25 de ani la PRO TV ca reporter, realizator și moderator TV, dar și ca director de vânzări. Ea a câștigat alegerile pentru primăria Câmpulung în 2020, iar în urma alegerilor de anul acesta a fost realeasă cu aproape 70% din voturi. Anul trecut, fusese cap de listă la europarlamentare (din partea USR), dar s-a retras după scandalul mediatic pe care l-a declanșat, declarând că a votat DA la Referendumul pentru Familia Tradițională, organizat de Liviu Dragnea și boicotat la vremea respectivă. Vezi și Politicianul contrazice omul. Elena Lasconi își schimbă poziția față de LGBTQIA+ 

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare