marți, aprilie 30, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneReynders cere coaliției USL să aștepte avizul Comisiei de la Veneția pe...

Reynders cere coaliției USL să aștepte avizul Comisiei de la Veneția pe noile proiecte de legi ale justiției. Anunțul făcut de Vlad Gheorghe

Comisia Europeană a avertizat miercuri coaliția PNL-PSD-UDMR să nu adopte noile legi ale justiției fără avizul Comisiei de la Veneția, a transmis eurodeputatul USR Vlad Gheorghe în urma unei întâlniri pe care a avut-o cu comisarul european de resort, Didier Reynders.

De asemenea, europarlamentarul USR din partea grupului Renew Europe a criticat legile propuse de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, precizând că acestea reprezintă instrumente care vor pune pe butuci ceea ce a mai rămas independent în sistemul juridic din România.

„Am vorbit azi cu comisarul european pentru justiție, Didier Reynders: mesajul Comisiei Europene este foarte clar – NU adoptați legile justiției fără avizul Comisiei de la Veneția și fără rezolvarea prevederilor obligatorii din MCV!

Alături de colegii mei juriști USR din Parlamentul României, am mers astăzi să discutăm cu comisarul Reynders pentru că asaltul asupra justiției pe care PSD, PNL și UDMR îl fac zilele acestea sub oblăduirea ministrului Predoiu este intolerabil! Răspunsul comisarului a fost ferm: nu vom tolera nicio încălcare a statului de drept!

Regula este valabilă pentru toate statele membre, nu doar pentru Ungaria lui Viktor Orban sau polonezi. Este valabilă chiar dacă avem război în Ucraina. Este valabilă chiar dacă Iohannis are impresia că îi minte frumos în germană pe liderii instituțiilor europene. Toți comisarii europeni, inclusiv Věra Jourová, inclusiv Didier Reynders știu perfect ceea ce coaliția de guvernare face în România cu legile avertizorului de integritate, cu Secția Specială nedesființată, cu CSM și cu tot pachetul pentru justiție. Ciucă, Ciolacu și Kelemen, NU vă jucați cu focul! NU riscați intrarea României în Schengen și drepturile românilor ca să vă scăpați voi corupții!

Ascultați-l pe colegul meu Stelian Ion, fost ministru al justiției dat jos la ordinul lui Iohannis: Este un dezastru ce se întâmplă în Parlament și în Comisia specială pentru legile justiției. Nimic nu este reformat, nimic nu este îmbunătățit cu adevărat. Chiar și în Comisia Iordache care înfăptuia dorința lui Liviu Dragnea, legile au fost discutate cel puțin 6 luni. Mai mult, coaliția de la guvernare a limitat și timpul de dezbateri în plen. PSD, PNL și UDMR nu țin cont că USR a sesizat Comisia de la Veneția pe legile justiției, nu îi interesează avizul acesteia și nu țin cont de nicio altă opinie. Scopul este evident: să îngroape justiția independentă din România, iar ministrul Cătălin Predoiu le-a servit instrumentele pe tavă.
Are dreptate deputatul Silviu Dehelean, care s-a luptat cu Iordache și Nicolicea ca să o luăm de la capăt acum cu Predoiu și prietenii: PSD, PNL și UDMR finalizează opera lui Dragnea și ignoră în continuare instituțiile europene.

Este clar că vor un sistem judiciar clientelar, unde puterea să aparțină oamenilor pe care să-i numească partidele. Zilele acestea în Parlamentul României coaliția de la guvernare votează legi pentru liniștea lor și împotriva unei justiții independente. USR nu va permite ca legile justiției să rămână în această formulă”, a scris Vlad Gheorghe pe Facebook.

CITIȚI ȘI: Noile legi ale justiției marca Predoiu. Oana Murariu semnalează 10 probleme: „Cea mai gravă e alocarea puterii în mâna câtorva oameni”

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare