joi, martie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInvestigațiiȘi-au ascuns drogurile în cutiile de zahăr și dulciuri

Și-au ascuns drogurile în cutiile de zahăr și dulciuri

Mai multe percheziții făcute în Mureș, Cluj și Sibiu, la domiciliile unor persoane bănuite de trafic de droguri, au scos la iveală tiparul infracțional autohton, care uneori pare desprins din comediile negre. Practic, droguri de mare risc erau ascunse în cutii de zahăr și dulciuri.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Târgu Mureş, au documentat activitatea infracțională a 15 persoane bănuite de trafic de droguri de risc fără drept, trafic de droguri de mare risc fără drept și operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

Cele 16 percheziții au avut loc pe data de 3 februarie în județele Mureș, Cluj și Sibiu, la locuințele mai multor persoane bănuite de comercializare de droguri. În urma activităților desfășurate, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, diferite cantități de cocaină, cannabis și etnobotanice. Fotografiile realizate la fața locului arată cum presupușii traficanți ascunseseră drogurile în cutii de zahăr și Nutella.

În urma acțiunii în forță, 15 persoane au fost conduse la sediul  D.I.I.C.O.T. – S.T. Târgu Mureș, în vederea audierii.

Potrivit Poliției Române, ieri, 3 februarie, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore faţă de 9 persoane, iar, ulterior, în cursul zilei de astăzi, 7 dintre acestea urmează a fi prezentate instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă. Față de 3 persoane, a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc și operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. La  acţiune au participat şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Regele Ferdinand I” Târgu Mureș.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare