sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneCătălin Drulă, despre protestul de la metrou: "N-are rost să te duci...

Cătălin Drulă, despre protestul de la metrou: „N-are rost să te duci la pușcărie pentru Rădoi”

Criza de astăzi de la metroul bucureștean a generat nu doar nemulțumire în rândul călătorilor, ci și demersuri în justiție. Printre altele, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a depus plângere la DNA împotriva sindicaliștilor pentru abuz în serviciu, trafic de influență și zădărnicirea combaterii bolilor.

Ministrul a declarat astăzi că tot episodul petrecut la metroul bucureștean este, de fapt, o acțiune profund ilegală, care trebuie pedepsită. Mai mult, el le cere angajaților implicați în protest să renunțe la acțiune, susținând că nu merită să facă pușcărie pentru Ion Rădoi, fost parlamentar PSD și liderul de sindicat de la metrou de peste 15 ani.

Mizele acestei acțiuni sunt cele identificate de corpul de control al ministerului. Cartelul, controlul oneros asupra companiei și asupra proprietăților statului, spațiile comerciale ocupate fără drept. Vă reamintesc că ieri s-a trimis o somație de eliberare a acestor spații ocupate fără drept și miza principală este exact aceasta: banii pe care firma  sindicatului îi încasează de la spațiile comerciale. Pe acest subiect nu avem ce dialoga. Pe subiecte care sunt de interes pentru angajați și pentru companie va exista mereu dialog social, dar doar după ce repornește metroul.”, a spus Drulă astăzi.

Mai mult acesta îi sfătuiește pe muncitorii care participă la protest să renunțe la acțiune, pentru că vor fi consecințe legale și, cu cât mai repede se vor desprinde de această poveste, vor avea mai multe argumente în fața organelor de anchetă penală.

În momentul de față metroul nu circulă datorită unei situații care ține de zona de ordine publică. Avem autorități care trebuie să își facă datoria, acolo fiind o acțiune ilegală pe absolut toate planurile. Nu este acțiune sindicală, nu este grevă declarată, legea 55 nu permite organizarea pe timp de pandemie. Am înaintat o plângere la DNA în acest sens și sunt convins că autoritățile vor acționa. Eu cred că oamenii sunt manipulați de liderul sindical.

Este o acțiune pe care o consider profund ilegală. Sunt în jur de 5500 de angajați la  Metrorex, numai câteva sute au fost implicați în această acțiune, le mulțumesc celor care s-au prezentat la muncă. (…) Am făcut un apel la ei să renunțe, pentru că cu fiecare minut…știți cum e, până la urmă n-are rost să te duci la pușcărie pentru Rădoi.”

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare