Dosar penal deschis după uciderea ursului Arthur

Dosar penal deschis după uciderea ursului Arthur

După ce un prinț din Austria a ucis unul dintre cele mai rare exemplare de urs brun din România, autoritățile încep să ia primele măsuri.

Desigur, prințul Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein, în vârstă de 43 de ani, arată că autoritățile române sunt cele care i-au facilitat vânătoarea, după ce a primit, se pare, aprobare de la Ministerul Mediului să împuște o ursoaică ce făcea pagube în gospodăriile oamenilor din localitatea Ojdula.

Scuza erorii în timpul partidei de vânătoare nu se susține, însă, pentru că, în general, partidele de acest gen sunt organizate în așa fel încât se știe exact ce urs va fi pus în bătaia puștii.

După ce organizația de mediu Agent Green a prezentat public amănuntele sordide ale acestei afaceri pe bani mulți, românii s-au scandalizat, au semnat petiții și au cerut chiar și demisia ministrului Mediului, Tanczos Barna, care și-a făcut un titlu de glorie din susținerea scoaterii de sub protecție a unor animale sălbatice, precum urșii, râșii sau pisicile sălbatice.

Acum, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc s-au sesizat și fac cercetări pentru braconaj și uz nelegal de armă.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.