sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri Interne8 bărbați din Craiova, trimiși în judecată pentru camătă, șantaj și proxenetism

8 bărbați din Craiova, trimiși în judecată pentru camătă, șantaj și proxenetism

La sfârșitul anului trecut, procurorii DIICOT reușeau să destructureze un grup infracțional organizat în zona Craiovei, mai mulți bărbați fiind acuzați de comiterea unor infracțiuni precum șantajul, camăta și proxenetismul. Acum, 8 dintre membrii grupării au fost trimiși în judecată.

Vorbim despre o o înlănțuire de infracțiuni care datează din anul 2016, membrii grupării acționând pe raza județelor Dolj și Argeș. Gruparea acorda sume de bani cu titlu de împrumut mai multor persoane și percepeau o dobândă de 20% pe lună. În cazul în care persoanele vătămate întârziau să plătească sau din alte motive nu aveau posibilitatea să achite dobânzile datorate la data stabilită, membrii grupării recurgeau la amenințări și șantaj pentru a le recupera și percepeau, pe lângă dobândă, alte sume în plus (”întârzieri/penalizări”), sume care erau calculate în procente sau sume fixe pentru fiecare zi de întârziere a plății dobânzii.

În anul 2020, o parte dintre membrii grupării au determinat o tânără, prin bătăi și amenințări, să practice prostituția într-un apartament din Pitești, ei încasând integral banii obținuți de fată de la clienți.

Unul dintre membrii grupării a fost prins în flagrant la finalul anului 2020, în timp ce primea suma de 2.300 de lei, sumă ce reprezenta dobânda lunară percepută pentru un împrumut. De asemenea, asupra inculpatului a fost descoperită suma de 9.709 lei, reprezentând dobânzi încasate pentru împrumuturile acordate, două cuțite, un box și un înscris olograf conținând identități de persoane și sume împrumutate.

Tot atunci, în urma perchezițiilor domiciliare, au fost indisponibilizate 5 pistoale (dintre care 4 cu muniție neletală si unul cu glonț), 1 pușcă cu muniție neletală, obiecte și corpuri contondente și tăietor-înțepătoare (cuțite, săbii, machete, sulițe, bâte si bastoane telescopice), sisteme informatice, un grinder, un joint și 4 comprimate de medicamente.

Ieri, pe data de 5 aprilie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 8 de inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, camătă, șantaj, trafic de persoane, proxenetism, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase și deținere de droguri de risc, fără drept, în vederea consumului propriu.

Dosarul a fost înaintat spre soluționare Tribunalului Dolj.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare