luni, mai 6, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneMedicul erou Cătălin Denciu s-a întors acasă, după 6 luni de tratament...

Medicul erou Cătălin Denciu s-a întors acasă, după 6 luni de tratament în Belgia

Incendiul de la secția ATI din Piatra Neamț a arătat atât problemele grave ale sistemului sanitar românesc, dar și calitatea excepțională a unor medici. Iar medicul Cătălin Denciu, care a intrat în foc ca să-și salveze pacienții, a fost cea mai clară dovadă de eroism de care putea da dovadă cineva într-o astfel de situație dramatică.

Medicul s-a ales cu arsuri foarte grave și a stat șase luni în spitalul universitar „Saint-Luc” pentru a-i fi tratate rănile și pentru a se recupera.

Pe 14 noiembrie 2020, la secția ATI din Piatra Neamț avea loc un incendiu puternic, care a ucis pe loc zece oameni. Șase au reușit să supraviețuiască transferului către alte unități medicale, însă cinci dintre ei nu au găsit resurse de a mai lupta, așa că au pierit în următoarele zile. Episodul dramatic a cutremurat întreaga țară și, de atunci, există o teamă constantă că episodul acela s-ar putea repeta în orice alt spital.

Acum, la aproape jumătate de an de la tragedia din Piatra Neamț, vine și o veste bună. Medicul erou, Cătălin Denciu, a fost externat și a ajuns acasă, la Piatra Neamț, la familia care îl aștepta cu nerăbdare. Desigur, problemele medicului anestezist nu s-au rezolvat cu totul, de vreme ce incendiul i-a afectat o suprafață mare a corpului, iar arsurile au fost foarte profunde. Ca atare, urmează o nouă etapă a recuperării sale.

Autoritățile din Belgia l-au declarat eroul anului 2020, iar gestul lui a impresionat atunci milioane de oameni, pentru că el și-a riscat, la propriu, viața pentru pacienții lui.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare