marți, mai 14, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEditorialTanczos Barna îl scuză pe prințul austriac: "Legea nu interzice mot-a-mot ca...

Tanczos Barna îl scuză pe prințul austriac: „Legea nu interzice mot-a-mot ca altcineva dintr-o altă ţară europeană să participe la un act de extragere a acelui exemplar”

Uciderea ursului uriaș Arthur de către prințul Emanuel von und zu Liechtenstein a trezit o emoție genuină printre români. În continuare, însă, autoritățile și, în special, ministrul Mediului, Tanczos Barna, încearcă să dezvinovățească vânătorul cu sânge albastru, motivând că legea i-a permis.

În general, Tanczos Barna vorbește despre urși și despre animale sălbatice, în general, ca despre „niște exemplare” care trebuie sau pot fi „extrase”, ceea ce arată, la nivel de discurs și gândire, o detașare deplină de drama prin care niște ființe vii trebuie să treacă, în timp ce diverse grupuri de interese fac bani mulți din exploatarea acestor animale.

Discursul a fost reluat, în nota deja familiară, în cadrul unei emisiuni a postului de televiziune Digi 24, unde ministrul Mediului a insistat asupra faptului că nu există certitudini legate de faptul că Arthur ar fi sau nu cel mai mare exemplar de urs brun din România și Europa, la fel cum a încercat să-l disculpe pe prințul austriac, care ar fi plătit bani serioși pentru uciderea ursului.

A fost invitat, adus. Astăzi legea nu interzice mot-a-mot ca altcineva dintr-o altă asociaţie sau dintr-o altă ţară europeană să participe la un act de extragere a acelui exemplar„, a subliniat Tanczos Barna

Barna susține și că, în acest moment, craniul și blana ursului sunt încă în România, la asociația de vânătoare din Covasna, care a organizat uciderea ursului Arthur.

„Trofeul este în ţară. Blana şi craniul, asta înseamnă trofeu, din câte am înţeles. Nu, nu pleacă nici într-un fel din ţară. Nu va pleca, nu există aşa ceva. Nu poate pleca. Nu ştiu de ce a dat banii (prinţul – n.r.). Blana şi craniul sunt în judeţul Covasna, la acea asociaţie de vânătoare. Nu poate să plece din ţară. Este faptă penală dacă pleacă din ţară, nu poate pleca din ţară.”, a spus ministrul.

Președintele Agent Green, Gabriel Păun, susține, însă, că realitatea e alta și că prințul austriac a venit în România pentru braconaj, premeditând uciderea ursului uriaș, astfel încât să aibă acasă, pe perete, cel mai mare trofeu din pădurile României.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

2 COMENTARII

  1. E hilar cum încearcă vânătorii să mute subiectul discuției când se simt cu musca pe căciulă. Hai să punem întrebarea altfel: câți oameni au fost puși în pericol de vânătorii de la fondul respectiv, prin faptul că nu s-a respectat ordinul de derogare și nu a fost extrasă femela periculoasă, ci un exemplar nepericulos, dar care aduce profit? Câte animale problemă sunt folosite ca paravana pentru derogări, care ulterior sunt folosite pentru a genera profit asociației de vânătoare? Sună altfel așa, nu?

  2. Domnule ministru,Tot circul asta a avut loc in gradina dumneavoastra in stransa colaborare cu autoritatile din judetul Covasna!pentru buna intelegere a ce s-a petrecut acolo cred ca trebuie sa raspundeti la cateva intrebari!simple si la obiect!
    1 Recoltarea extragerea unei ursoaice cu pui se face prin impuscare?
    2 In ce zona a fost semnalata ursoaica, era monitorizate?
    3Cine a organizat vanatoarea ?
    4Cati vanatori de trofee au participat la vanatoare?
    5 cine i-invitat pe vanatori!
    6Unde au fost cazati si de cine ?
    7Nu credeti ca sunteti incompatibil cu functia de ministru in aceste conditii!
    8Printul a avut tot timpul un observator care trebuia sa identifice tinta si sa l sfatuiasca pe acesta !observatorul a confundat un urs de talie mult peste normal cu o ursoaica!
    in urma afirmatiei rezulta ca legea nu interzice ca un cetatean strain nu poate sa vaneze in Romania!Adevarat este dar venind in Romania acel domn trebuie sa stie si sa respecte legislatia romaneasca asa cum e ea -ad literam!Printul a fost adus ca sa vaneze ursul cel mare ! Onorati functia pe care vremelnic o detineti spuneti adevarul si demisionati domnule!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare