Tanczos Barna îl scuză pe prințul austriac: „Legea nu interzice mot-a-mot ca altcineva dintr-o altă ţară europeană să participe la un act de extragere a acelui exemplar”

Tanczos Barna îl scuză pe prințul austriac: „Legea nu interzice mot-a-mot ca altcineva dintr-o altă ţară europeană să participe la un act de extragere a acelui exemplar”

Uciderea ursului uriaș Arthur de către prințul Emanuel von und zu Liechtenstein a trezit o emoție genuină printre români. În continuare, însă, autoritățile și, în special, ministrul Mediului, Tanczos Barna, încearcă să dezvinovățească vânătorul cu sânge albastru, motivând că legea i-a permis.

În general, Tanczos Barna vorbește despre urși și despre animale sălbatice, în general, ca despre „niște exemplare” care trebuie sau pot fi „extrase”, ceea ce arată, la nivel de discurs și gândire, o detașare deplină de drama prin care niște ființe vii trebuie să treacă, în timp ce diverse grupuri de interese fac bani mulți din exploatarea acestor animale.

Discursul a fost reluat, în nota deja familiară, în cadrul unei emisiuni a postului de televiziune Digi 24, unde ministrul Mediului a insistat asupra faptului că nu există certitudini legate de faptul că Arthur ar fi sau nu cel mai mare exemplar de urs brun din România și Europa, la fel cum a încercat să-l disculpe pe prințul austriac, care ar fi plătit bani serioși pentru uciderea ursului.

A fost invitat, adus. Astăzi legea nu interzice mot-a-mot ca altcineva dintr-o altă asociaţie sau dintr-o altă ţară europeană să participe la un act de extragere a acelui exemplar„, a subliniat Tanczos Barna

Barna susține și că, în acest moment, craniul și blana ursului sunt încă în România, la asociația de vânătoare din Covasna, care a organizat uciderea ursului Arthur.

„Trofeul este în ţară. Blana şi craniul, asta înseamnă trofeu, din câte am înţeles. Nu, nu pleacă nici într-un fel din ţară. Nu va pleca, nu există aşa ceva. Nu poate pleca. Nu ştiu de ce a dat banii (prinţul – n.r.). Blana şi craniul sunt în judeţul Covasna, la acea asociaţie de vânătoare. Nu poate să plece din ţară. Este faptă penală dacă pleacă din ţară, nu poate pleca din ţară.”, a spus ministrul.

Președintele Agent Green, Gabriel Păun, susține, însă, că realitatea e alta și că prințul austriac a venit în România pentru braconaj, premeditând uciderea ursului uriaș, astfel încât să aibă acasă, pe perete, cel mai mare trofeu din pădurile României.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.