vineri, aprilie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneDezastru la concursul pentru conducerea Caselor de Sănătate: doar cinci candidați au...

Dezastru la concursul pentru conducerea Caselor de Sănătate: doar cinci candidați au luat notă de trecere

Concursul pentru ocuparea posturilor de directori ai Caselor Județene de Sănătate se anunța a fi unul corect. Și se pare că lucrurile chiar așa au stat, pentru că, iată, din cei 54 de candidați înscriși, numai cinci au luat notă de trecere.

Cei mai buni candidați au fost cei din Maramureș, Iași și Tulcea, care nu au avut nici ei rezultate excepționale, dar, cel puțin, nu au motive să fie jenați. Din cei 54 de candidați înscriși la concurs, numai 33 s-au prezentat. Asta înseamnă, evident, că numai 5 Case de Sănătate din România au, din acest moment, o conducere legitimă.

Pentru județele în care posturile nu au putut fi ocupate prin acest concurs sau unde candidații nu s-au prezentat, se va organiza în scurt timp o nouă examinare.

Fostul Ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu susține, însă, că organizarea concursurilor nearanjate este „un început bun” pentru România. Totuși, situația primului concurs organizat corect arată dezastrul din sistemul sanitar, ocupat la cel mai înalt nivel al său de oameni care nu înțeleg nimic despre ceea ce au de făcut.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare