Comisia Europeană pune sub lupă uciderea ursului Arthur

Comisia Europeană pune sub lupă uciderea ursului Arthur

Specialiștii în mediu din cadrul Comisiei Europene pun sub lupă uciderea ursului Arthur, după ce mai multe ONG-uri au raportat cazul vânătorii de trofee, organizate pentru un prinț austriac.

Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein a ucis, sub pretextul unei derogări pentru vânarea unui urs care făcea probleme în zonă, pe ursul brun numit Arthur, în vârstă de 17 ani și de dimensiuni impresionante. Amintim faptul că în România uciderea urșilor bruni în cadrul partidelor de vânătoare este ilegală, existând, însă, cazuri excepționale în care ea se poate organiza.

Ministerul Mediului încearcă, încă din luna martie, să scoată de sub protecție mai multe specii de animale sălbatice protejate, precum ursul brun, râsul sau pisica sălbatică, dovadă în acest sens fiind un studiu scos la licitație de minister, prin care cere evaluarea populațiilor din speciile respective, cu intenția de a scoate de sub protecție.

Comisarul European Virginijus Sinkevicius a declarat că specialiștii din domeniul mediului ai Comisiei Europene urmăresc foarte atent ancheta desfășurată în România pe marginea uciderii deja celebrului urs brun.

Am încredere că autoritățile române vor investiga acest incident în detaliu„, a spus comisarul în cadrul unei ședințe de grup.

Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein neagă că l-ar fi ucis pe ursul brun Arthur și susține că are probe în acest sens. Una dintre asociațiile de mediu implicate în acest scandal uriaș, Agent Green, susține că Ministerul Mediului închide ochii la aceste ilegalități și chiar le favorizează, menținând și faptul că guvernul se face vinovat, prin ministerul de resort, că nu s-a implicat suficient în managementul ariilor protejate din România.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.