joi, iulie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneComisia Europeană pune sub lupă uciderea ursului Arthur

Comisia Europeană pune sub lupă uciderea ursului Arthur

Specialiștii în mediu din cadrul Comisiei Europene pun sub lupă uciderea ursului Arthur, după ce mai multe ONG-uri au raportat cazul vânătorii de trofee, organizate pentru un prinț austriac.

Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein a ucis, sub pretextul unei derogări pentru vânarea unui urs care făcea probleme în zonă, pe ursul brun numit Arthur, în vârstă de 17 ani și de dimensiuni impresionante. Amintim faptul că în România uciderea urșilor bruni în cadrul partidelor de vânătoare este ilegală, existând, însă, cazuri excepționale în care ea se poate organiza.

Ministerul Mediului încearcă, încă din luna martie, să scoată de sub protecție mai multe specii de animale sălbatice protejate, precum ursul brun, râsul sau pisica sălbatică, dovadă în acest sens fiind un studiu scos la licitație de minister, prin care cere evaluarea populațiilor din speciile respective, cu intenția de a scoate de sub protecție.

Comisarul European Virginijus Sinkevicius a declarat că specialiștii din domeniul mediului ai Comisiei Europene urmăresc foarte atent ancheta desfășurată în România pe marginea uciderii deja celebrului urs brun.

Am încredere că autoritățile române vor investiga acest incident în detaliu„, a spus comisarul în cadrul unei ședințe de grup.

Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein neagă că l-ar fi ucis pe ursul brun Arthur și susține că are probe în acest sens. Una dintre asociațiile de mediu implicate în acest scandal uriaș, Agent Green, susține că Ministerul Mediului închide ochii la aceste ilegalități și chiar le favorizează, menținând și faptul că guvernul se face vinovat, prin ministerul de resort, că nu s-a implicat suficient în managementul ariilor protejate din România.

CARMEN DUMITRESCU
CARMEN DUMITRESCU
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare