vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInvestigațiiDan Barna anunță că se va retrage, dacă DNA începe urmărirea penală

Dan Barna anunță că se va retrage, dacă DNA începe urmărirea penală

Suspiciunea cheltuirii frauduloase a fondurilor europene în proiecte care îl aveau pe Dan Barna drept expert în bani europeni este acum analizată de DNA. Barna spune că a aflat din presă despre situație și că, dacă va începe urmărirea penală împotriva sa, se va retrage din poziția de vicepremier.

Departamentul de Luptă Antifraudă a finalizat cercetările în dosarul fondurilor europene care îl privește și pe Dan Barna și, potrivit unor surse, s-a făcut o sesizare la DNA pe această temă. Barna susține că se va retrage dacă va începe urmărirea penală împotriva sa, pentru că, în continuare susține principiul „Fără penali în funcții publice” și arată că a aflat din presă despre dosar. În fapt, lui i s-ar fi spus că nu există fapte penale de care poate fi acuzat în speța analizată.

Vicepremierul a reacționat public, la scurt timp după aflarea veștii, și spune că își dorește ca această cercetare să se finalizeze cât mai curând.

Până în acest moment nu am nicio informație oficială de la DLAF privind implicarea mea în vreo notă de constatare care să fie trimisă la DNA. Am încredere că nu au ales să anunțe în presă înainte să mă informeze și pe mine. Am fost permanent la dispoziția DLAF și sunt în continuare la dispoziția lor pentru orice fel de informații vor avea nevoie. Înțeleg că instituțiile trebuie să își facă datoria și să verifice din punct de vedere administrativ proiectele din fonduri europene și e firesc să fie așa; ce nu este firesc e că o instituție să comunice în presă informații incomplete. Este în mandatul DLAF să documenteze și să fundamenteze suspiciuni de fraudă – confirmate sau nu apoi de organele competente – nu să alimenteze suspiciuni la adresa oricărei persoane, publice sau nu. Am zis din primul moment că vreau că această cercetare să se termine cât mai repede. Îmi mențin solicitarea și aștept că DLAF să o finalizeze.„, a scris Barna pe Facebook.

De asemenea, acesta a declarat public că, dacă se va dovedi că există fapte penale care îl vizează, se va retrage din funcție.

Dacă se va porni urmărirea penală împotriva mea, evident mă voi retrage. (…) Principiile pe care le susțin, fără penali în funcții publice, voi continua să le susțin.”, a spus Barna.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare