Investigațiile jurnalistei Emilia Șercan reorganizează Academia de Poliție

Investigațiile jurnalistei Emilia Șercan reorganizează Academia de Poliție

Un jurnalist a învins sistemul! Este vorba despre jurnalista Emilia Șercan care, prin investigațiile sale, a reușit să desființeze fabrica de diplome a Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.

Drumul a fost lung și sinuos, presărat cu amenințări și presiuni, dar toate acestea nu au reușit să stea în calea determinării cunoscutei jurnaliste de a schimba lucrurile într-un domeniu în care profesioniștii sunt realmente necesari. Investigațiile Emiliei Șercan au scos la lumină faptul că Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” s-a transformat într-o veritabilă fabrică de plagiate.

Concluzia aceasta a determinat autoritățile să reacționeze, în cele din urmă, și să ia măsuri pentru ca aceste lucruri să nu se mai întâmple, cu atât mai mult cu cât atât rectorul Academiei, David Ungureanu, cât și prorectorul, Bogdan Țonea, au fost dovediți drept plagiatori în urma investigațiilor acesteia.

Emilia Șercan a anunțat astăzi, pe pagina de Facebook, că demersurile ei jurnalistice au avut, în sfârșit, impact:

E oficial: fabricile de plagiat de la Academia de Poliție, numite și școli doctorale, se desființează, iar instituția se reorganizează. Astăzi guvernul a votat hotărârea de reorganizare a Academiei de Poliție despre care în urmă cu numai două luni nu credeam că va fi posibilă vreodată. A durat aproape șase ani și peste 20 de investigații despre Academia de Poliție pentru a se ajunge la această decizie, însă mai e mult, foarte mult de lucru pentru a „restabili moralitatea și etica academică”, așa cum a anunțat azi ministrul de Interne Lucian Bode, care și-a asumat total reformarea instituției.”, a arătat jurnalista.

Jurnalista se declară totuși sceptică cu privire la faptul că impostura din instituție va fi eradicată rapid, estimând că până atunci vor mai trece ani buni.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.